Woningcorporatie Ymere

Stichting Ieder kind een eigen boek

3-11-2010

Ieder boek wordt apart voor ieder kind gemaakt. Het tweede en derde boek zijn uitgebracht: Schoon en Groen: Samen Doen! en De Gestolen Beker.

Dit jaar is met succes het derde boek van Stichting Ieder Kind een eigen boek gepubliceerd. De stichting wil bewustzijn onder basisschoolkinderen creëren op het gebied van verschillende maatschappelijke themas. Dit doen zij door middel van gepersonaliseerde boekjes waarin het kind zelf de hoofdrol speelt.

Dankzij het grote succes in Amsterdam Zuidoost en een aanbeveling van burgemeester Eberhard van der Laan zijn de boeken inmiddels op verschillende scholen door heel Nederland uitgedeeld.

Ymere heeft eind 2007 aan de Huurderscommissie Gein II gevraagd om een idee in te sturen voor de Betere Buurt Prijs. Het ingestuurde idee hield in om de kinderen van de basisscholen uit groepen 3/4/5 een gepersonaliseerd boekje te geven. Ieder boek wordt apart voor ieder kind gemaakt.

Het eerste boekje kreeg het maatschappelijke onderwerp brandpreventie met als titel Brand in Chocoladestad. Het eerste boekje werd uitgereikt in bijzijn van de brandweer. Inmiddels is het tweede en derde boek uitgebracht met als onderwerp milieu en heet Schoon en Groen: Samen Doen! en veiligheid met als titel De Gestolen Beker.

Andere Stadsdelen hebben dit project ook omarmd. In Amsterdam Noord hebben de buurtteams het milieuboek al op 10 scholen uitgedeeld. Ook in Amsterdam Oost en West zijn buurtteams bezig. Het brandpreventieboek wordt ook landelijk uitgedeeld. Inmiddels heeft de Stichting inmiddels al 2 landelijke bijeenkomsten georganiseerd en eind 2009 de Eigenwijzebuurtteam prijs gewonnen. De Stichting is verkozen tot de beste buurtteam uit 70 teams uit heel Nederland.

Lees meer over de stichting op: www.geefeenkinderboek.nl