Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Aangehouden op verdenking van straatroof     |

De politie heeft dinsdagavond 2 november op de Waterstraat in Doetinchem een 31-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 19-jarige plaatsgenoot onder bedreiging van een mes van zijn geld te hebben beroofd.


De politie kreeg omstreeks 22:00 uur de melding dat een 19-jarige jongen op de kruising van Nieuwstad/Heezenpoort in Doetinchem met een mes was bedreigd door een onbekende man en zijn geld had moeten afgeven. Daarna was de man weggelopen in de richting van het Simonsplein. Het slachtoffer kon een goed signalement van de verdachte geven. Na een korte zoekactie troffen agenten de verdachte op de hoek van de Waterstraat met de IJsselkade aan. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.


2010161806

|     |Zelhem - Rijden onder invloed                             |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 3 november op de Vincent van Goghstraat in Zelhem een 27-jarige automobilist uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist omstreeks 01:15 uur staande op bovengenoemde locatie voor een controle. Een blaastest wees hierbij uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,0 promille. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


2010161829

|     |Doetinchem - Onrustzaaier aangehouden                     |

De politie heeft dinsdag 2 november op de Wijnbergseweg in Doetinchem een 35-jarige man uit Arnhem aangehouden. De man zorgde op straat voor overlast en heeft politieagenten bedreigd.


De politie kreeg meerdere meldingen binnen over een verwarde man die voor overlast zorgde in het centrum van Doetinchem. De man zou voorbijgangers uitschelden, het verkeer ontregelen en agressief zijn. De politie trof de man aan op het terrein van een bedrijf aan de Wijnbergseweg. Toen agenten hem aanspraken, weigerde hij elke medewerking en bedreigde hen met een stuk gereedschap. Met gepast geweld lukte het de agenten om de man aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Er is professionele hulpverlening voor de man ingeschakeld.


2010161491

|     |Lievelde - Aanrijding tussen twee personenauto's          |

Twee vrouwelijke automobilisten kwamen dinsdagmiddag 2 november met elkaar in aanrijding op de N18 bij afslag Lievelde. Eén van de bestuursters, een 47-jarige vrouw uit Lichtenvoorde, is met hulp van het ambulancepersoneel en de brandweer uit haar auto bevrijd. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 14:30 uur de melding van het ongeval. Een 35-jarige vrouw uit Groenlo reed op de N18 in de richting van Doetinchem en naderde de afslag met Lievelde. De 47-jarige automobiliste kwam vanuit tegenovergestelde richting en sloeg links af richting Lievelde. Naar eigen zeggen was de automobiliste uit Groenlo door rood gereden, waardoor aan aanrijding tussen beide voertuigen ontstond. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.


2010161667

|     |Didam - Inbraak bij scouting                              |

Bij de scoutingvereniging aan de Julianastraat in Didam is in de nacht van maandag op dinsdag 2 november ingebroken. Het is nog niet duidelijk wat er hierbij is weggenomen.


De inbraak werd dinsdagochtend ontdekt en gemeld. Men is het gebouw binnengekomen door een raam te forceren. In het gebouw zelf zijn met grof geweld verschillende vernielingen aangebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2010161699


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --