Gemeente Het Bildt


"Bodemfunctieklassenkaart" gemeente het Bildt ter inzage

03-11-2010 12:40

Voor het hergebruik en toepassen van grond (en bagger) gelden de wettelijke regels uit het Besluit bodemkwaliteit.

Doel van dit besluit is dat de kwaliteit van de aan te brengen grond moet aansluiten bij de functie die de bodem heeft. Ook mag de kwaliteit van de bodem waarop de grond wordt toegepast niet verslechteren. Hierbij wordt onder meer gewerkt met een kaart waarop de functies zijn weergegeven, namelijk: Wonen, Industrie en Overig. Deze functies zijn vastgelegd op kaart en hiermee kan voortaan op eenvoudige manier worden gecontroleerd of de kwaliteit van een partij grond aansluit bij de functie van de bodem waarop het wordt aangebracht.

De "bodemfunctieklassenkaart" is vastgesteld door burgemeester en wethouders op 19 oktober 2010. De definitieve kaart is naar aanleiding van de inspraakprocedure op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

De kaart en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 4 november 2010 op het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie, ter inzage, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, en op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

Op afspraak kunnen de stukken eventueel op een ander tijdstip worden ingezien, indien daarom wordt verzocht. Tevens kan telefonisch of op afspraak, een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer D. Machiela van de gemeente het Bildt, tel. (0518) 409246.
U kunt de kaart ook als PDF hier downloaden.>>

---