Overname Fitness First Benelux door HealthCity International

03/11/2010 12:59

HealthCity International

Hoofddorp, 3 november 2010

HealthCity International en Fitness First Benelux maken bekend dat zij tot een voorgenomen overeenkomst zijn gekomen voor de overname van alle 57 Fitness First vestigingen handelend onder de merknamen Passage Fitness First, Fitness First en Just Fit. De vestigingen zijn verdeeld over 23 in Nederland, 30 in België en 4 in Luxemburg. Hierdoor wordt de leiderschapspositie van HealthCity International binnen de fitnessbranche aanzienlijk versterkt.

Onder de slogan 'Making the World a Fitter Place' stelt Fitness First zich ten doel om mensen te stimuleren tot, en te begeleiden bij het aannemen van een gezonde(re) levensstijl. Fitness First creëert hiervoor de meest optimale omgeving met in elke club meer dan tachtig van de meest geavanceerde toestellen voor conditie- en krachttraining. Leden hebben toegang tot groepslessen, maar ook tot individuele begeleiding van een personal trainer. Colin Wagget, CEO van Fitness First, verwoordt het als volgt: "Dit is een kans voor Fitness First om haar focus te verleggen naar de zich snel ontwikkelende landen, in het bijzonder Azië."

De keuze van HealthCity International voor de overname van een sterke speler als Fitness First is zeer logisch, zeker in een concurrentie gevoelige markt als die van Nederland. Met de overname van Fitness First versterkt HealthCity International haar concurrentiepositie in de fitnessmarkt in Nederland, België en nu ook Luxemburg aanzienlijk. Tevens sluit deze overname uitstekend aan op de ambitie van HealthCity International om in iedere middelgrote tot grote stad een vestiging te hebben. René Moos, CEO van HealthCity International, geeft aan: "Ik ben zeer verheugd om de Fitness First clubs toe te voegen aan het sterke portfolio van HealthCity".

HealthCity International wil zich door deze overname nog duidelijker en krachtiger positioneren in de fitnessbranche. Na de recente overname van Basic-Fit zal zij door de toevoeging van de Just Fit vestigingen het budget segment verder gaan claimen. Het luxere segment wordt bediend onder de merknaam HealthCity en zal een grootste impuls krijgen door de combinatie met de Fitness First vestigingen.

Door deze voorgenomen transactie zal HealthCity Internationaal uitbreiden tot meer dan 200 clubs waar meer dan 400.000 leden elke dag worden geïnspireerd tot het naleven van een langdurige en actieve levensstijl!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.healthcity.nl