Scania


woensdag 3 november 2010 12:39

Scania paardenkrachten voor talentvolle dressuurruiters

Breda, 3 november 2010 - Virbac Nederland heeft onlangs een nieuwe Scania P230 LB 4x2MLB in gebruik genomen. Deze luxe paardenauto ziet er zowel van binnen als buiten zeer fraai uit en is geheel in de kleur Diamond white gespoten.

De fraaie Scania P230 paardenauto biedt veel luxe en comfort voor zowel paard als ruiter
Vergroot foto

Het betreft een Scania XPI Euro 5 met een zeer laag chassis wat zorgt voor een gemakkelijke instap. De laadbak is aan de linkerzijde elektrisch uitschuifbaar en heeft zowel aan de achterzijde als de zijkant de mogelijkheid om de paarden in en uit te laden. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Barneveld. De nieuwe truck is volledig ingericht en samengesteld om meerdere dagen van huis te kunnen. Zo is er dankzij de speciale opbouw van Wacon Horse Trucks uit Apeldoorn een ruime slaapruimte gecreëerd boven de cabine. Ook is er een living met uitgebreide keuken, douche, toilet en een elektrisch uitschuifbare zithoek gerealiseerd. Het is dus goed toeven in deze "state of the art" Scania die plaats biedt aan vijf paarden. In het geval van onverharde ondergrond kan de rijhoogte van het chassis worden aangepast. De truck zal worden ingezet voor het vervoer van de paarden die door Benjamin Maljaars, Goffe-Nil v.d.Zijden en Vanessa Schuite in de wedstrijdsport worden uitgebracht.

Virbac Nederland is gevestigd in Barneveld en onderdeel van een internationaal georiënteerde farmaceutische onderneming die zich toelegt op het ontwikkelen, produceren en afzetten van innovatieve diergeneesmiddelen en veterinaire gezondheidsproducten, voor zowel gezelschapsdieren, zoals honden, katten en paarden, als landbouwhuisdieren. Wereldwijd werken er bij Virbac ca. 2.400 mensen in 24 vestigingen verspreid over alle continenten. In totaal verkoopt Virbac haar producten in meer dan 90 landen. Producten die op de markt worden gebracht zijn o.a. vaccins, antibiotica, dermatologische en antiparasitaire middelen waaronder de bekende
paarden-ontwormingsmiddelen Eraquell en Equimax.

P-serie

De compacte P-serie van Scania voldoet voor de overgrote meerderheid van distributie- en constructietaken.
Special purpose