Openbaar Ministerie

Brug naar de top

3 november 2010

Dit jaar organiseert het OM samen met de Raad voor de rechtspraak en De Brauw Blackstone Westbroek het project Brug naar de Top. Het project is bedoeld om de bekendheid van organisaties als het OM, de Rechtspraak, grote advocatenkantoren en multinationals onder de groep van rechtenstudenten met een multiculturele achtergrond te vergroten.

Het aantal van deze studenten neemt steeds meer toe en daarbij is de studie rechten extra populair. Het aantal afgestudeerden dat instroomt bij deze organisaties blijft echter achter, dat geldt ook voor het OM. De studenten voeren over een periode van een aantal maanden drie gesprekken met een professional uit één van deze organisaties. Het streven daarmee is om de bekendheid van de organisatie en de functie van officier te vergroten en de drempel om te solliciteren te verlagen.

Het project, een initiatief van De Brauw Blackstone Westbroek is in de voorgaande jaren ook al georganiseerd. Vorig jaar is de Raad voor de rechtspraak aangesloten en dit jaar doet ook het OM mee.

Voor meer informatie over het project zie ook www.brugnaardetop.nl.