Complimenten geven energie

03/11/2010 13:31

Bayer Consumer Care

Complimenten geven energie

De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks representatief onderzoek in opdracht van activeerjeenergie.nl en Supradyn multivitamine, heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen het krijgen van complimenten en hoe energiek we ons voelen. We wisten al langer dat complimenten een positief effect hebben op hoe je je voelt. De EnergieBarometer toont aan dat het krijgen van complimenten ook daadwerkelijk leidt tot meer energie.

Sportieve mensen krijgen de meeste complimenten

6 op de 10 Nederlanders kregen in de week voorafgaand aan het onderzoek 1 of meer complimenten. Meer vrouwen dan mannen krijgen regelmatig complimenten. Maar liefst 65% van de vrouwen tegenover 56% van de mannen. Helaas krijgen we naar mate we ouder worden alleen maar minder complimenten. In de leeftijdscategorie 18-29 jaar geeft 66% aan één of meer complimenten te hebben gekregen, terwijl dit in de categorie 65+ nog maar 55% is. Naar mate men meer sport, krijgt men meer complimenten. Van de mensen die nooit sporten krijgt 55% complimenten terwijl van de mensen die 3 of meer keer per week sporten maar liefst 68% regelmatig complimenten krijgt. Verder springen studenten (68%) en personen werkzaam in de zorg (73%) er bovenuit.

Krijg je niet zoveel complimenten? Tevreden zijn met je uiterlijk geeft ook energie

53% van Nederland is tevreden met zijn uiterlijk. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat een hoge tevredenheid over het uiterlijk samenhangt met een hoog energieniveau. Maar liefst 59% van de mannen is tevreden met hun uiterlijk terwijl maar 47% van de vrouwen tevreden is. In de leeftijdscategorie 18-29 jaar is 59% tevreden met hun uiterlijk, terwijl van de categorie 40-49 jarigen minder dan de helft tevreden is (45%). Bij de 65-plussers zien we juist weer een stijging naar 55%. Men krijgt dan wel minder complimenten naar mate men ouder wordt, maar er is wel meer tevredenheid over het uiterlijk.

Geef elkaar wat vaker een compliment

Nederlanders met een hoog energieniveau krijgen vaker complimenten. Ook is deze groep meer tevreden over hun uiterlijk. Dat complimenten belangrijk zijn en dat mensen daar gelukkig van worden, wisten we al. Nu toont de Nationale EnergieBarometer ook aan dat er daadwerkelijk een verband bestaat tussen het krijgen van complimenten en hoe energiek men zich voelt. Geef elkaar dus eens wat vaker een compliment!





http://activeerjeenergie.nl