Woningcorporatie Ymere

Opening Wijkpartners Dapperbuurt

3-11-2010

Woensdag 27 oktober is het kantoor Wijkpartners Dapperbuurt aan de Commelinstraat 51 feestelijk geopend.

Met dit kantoor zijn woningcorporaties Ymere en de Key en de buurtregisseurs van Politie Amsterdam-Amstelland voor de bewoners van de Dapperbuurt goed bereikbaar in de wijk. Samen werken zij aan een schone, hele en veilige Dapperbuurt.

Bewoners van de Dapperbuurt kunnen bij Wijkpartners terecht met vragen over onder meer onderhoud, overlast en veiligheid of met plannen om iets leuks te organiseren voor de buurt of straat. De Wijkpartners zijn niet alleen in het kantoor te vinden. Integendeel. Ze zijn vaak te vinden in de wijk: in gesprek met bewoners en altijd toeziend op leefbaarheid.

De opening van het Wijkpartnerskantoor bracht een groot aantal buurtbewoners samen. Kinderen uit de buurt maakten snoepschilderijtjes of een kunstwerk waarbij zij zich lieten inspireren door hun wijk. De beheerders en buurtregisseurs werden voorgesteld. Tot slot werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd Jouw Dapperbuurt. De ingezonden fotos zijn te zien op
www.buurtleven.nl/fotowedstrijddapperbuurt.

In 2009 is het eerste Wijkpartnerskantoor op IJburg aan de Erich Salomonstraat 395 geopend. In dit kantoor werken de beheerders van de woningcorporaties Alliantie, de Key, Stadgenoot, Ymere en de gebiedscoördinator van Stadsdeel Oost aan een schoon, heel en veilig IJburg.

Voor meer informatie over de Wijkparners IJburg en Dapperbuurt kijk op: www.wijkpartners.nl.