Woningcorporatie Ymere

De Uitdaging: Dappercoaches binnenkort aan de slag!

3-11-2010

Dappertalent wil jongeren graag helpen hun talent te ontdekken en een succes te maken van hun toekomst.

Dappertalent is één van de projecten die Ymere in het kader van de Uitdaging heeft ontwikkeld. Talentontwikkeling is een belangrijke ambitie van Ymere.

In de Dapperbuurt wonen veel jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De schooluitval is groot en door onvoldoende activiteitenaanbod hangen veel jongeren op straat. Dappertalent wil jongeren graag helpen hun talent te ontdekken en een succes te maken van hun toekomst.

Door het deelproject Dappercoaches krijgen de jongeren in de leeftijdscategorie 12-14 jaar deze begeleiding.

Op 16 oktober verzorgde Adviesbureau Radar een training aan de coaches voor de begeleiding van de jongeren. Onderwerpen die aan bod kwamen waren o.a. Hoe ga je om met puberteit? Hoe signaleer je problemen en in welke mate blijf je betrokken in het leven van de jongeren?

De coaches gaven aan de training als zeer leerzaam te hebben ervaren en wachten met smart om aan de slag te gaan. Momenteel zijn we bezig met de huiswerkbegeleidingklas in de Dapperbuurt om de coaches te linken aan de jongeren. Hierbij wordt er gekeken naar de vraag vanuit de jongeren en wat de coach kan bieden. Het project loopt een half jaar. Bij succes zullen wij dit project breder trekken in Oost.