Politie Gelderland-Midden

Agenten onwel na oprollen hennepkwekerij

Publicatiedatum: 3-11-2010 13:34:21

BEMMEL - Twee agenten werden onwel toen zij op dinsdag 2 november rond zes uur 's avonds een kleine hennepkwekerij wilden oprollen in een pand aan de Plakselaan in Bemmel. De vermoedelijke eigenaar van de kwekerij, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden. Het pand stond al een langere tijd leeg en was vermoedelijk door de verdachte gekraakt. Onderzoek wees uit dat er een ventilator was opgesteld die pesticiden verspreidde door het hele pand. Uit voorzorg zijn de betrokken agenten onderzocht in het ziekenhuis, maar zij hadden geen letsel opgelopen.

Nadat het pand was geventileerd, kon de politie het pand verder doorzoeken. Er werden een viertal hennepplanten gevonden, evenals hennepresten en kwekerijapparatuur. De kwekerij is geruimd en alle planten, hennepresten en apparatuur worden vernietigd. Het pand is afgesloten om kraken te voorkomen. De man is in verzekering gesteld.

De politie kwam de kwekerijen onder meer op het spoor na klachten van overlast en anonieme tips. Men kan informatie melden via 0900 - 8844 of
-als men anoniem wil blijven- via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. (122408)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---