Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Nieuwe huurder voor Zuiderkerk

3 november 2010

Stadsdeel Centrum heeft een nieuwe huurder gevonden voor de Zuiderkerk. Vanaf 1 januari 2011 gaat het Nationaal Historisch Museum de Zuiderkerk huren, het is voor een periode van vijf jaar.

De monumentale 17e eeuwse Zuiderkerk is cultureel erfgoed en eigendom van stadsdeel Centrum. De Zuiderkerk is nu nog in gebruik door de Dienst Ruimtelijk Ordening (DRO), het gemeentelijk Informatiecentrum is hier sinds 1992 gevestigd. Nu komt hieraan een eind, het gemeentelijk Informatiecentrum sluit per 7 november aanstaande haar deuren. De periode tot en met 1 januari zal DRO gebruiken om de Zuiderkerk leeg te maken en op te leveren.

Stadsdeel Centrum is blij met het Nationaal Historisch Museum als nieuwe huurder voor dit gebouw, een huurder die de monumentale waarde van het pand herkent en respecteert. Dit is goed gewaarborgd bij het Nationaal Historisch Museum. Hiermee wordt ook leegstand van een monument voorkomen. Leegstand is slecht voor het cultureel erfgoed en voor het straatbeeld. Daarnaast blijft de Zuiderkerk op deze manier voor het publiek toegankelijk.

---