Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 3 november

Hoorn, 03-11-2010 o 14.15 uur

Overval op woning: politie zoekt getuigen

Enkhuizen, dinsdag 2 november

Dinsdagavond vond een gewapende overval plaats op een woning aan de Tom Kranenburgstraat. Rond 23.00 uur stormden twee mannen door de niet afgesloten voordeur de woning binnen. De 27-jarige bewoner, zijn 26-jarige vriendin en hun acht maanden oude zoontje waren op dat moment thuis. Ook het overbuurmeisje en haar moeder waren op dat moment in de woning. Een van de mannen sprong op de bewoner en bedreigde hem met een vuurwapen. Alle aanwezigen moesten in de keuken op de grond gaan zitten. De woning werd doorzocht, waarna de overvallers via de achterzijde vluchtten.

Op de eerste verdieping van de woning bleek een hennepkwekerij te zitten. De planten bleken door de overvallers meegenomen te zijn.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u dinsdagavond rond bovengenoemd tijdstip op of in de omgeving van de Tom Kranenburgstraat iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Poging diefstal geld uit postagentschap: getuigen gezocht

Hoorn, dinsdag 2 november

Twee mannen probeerden dinsdagmiddag door middel van een truc geld te stelen bij een sigarenwinkel en postagentschap aan de Veemarkt. Rond 17.25 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. Een van hen gaf aan een medewerkster aan sigaren te willen kopen en was druk hierover met haar in gesprek. De andere man was ondertussen doorgelopen naar de balie van het postagentschap. Een klant stond hier een formulier in te vullen en zag dat de man achter de balie ging staan en een greep deed in de kassalade. De klant sprak de man aan, waarop deze onmiddellijk vluchtte. De man die met de medewerkster in gesprek was sloeg ook op de vlucht. Zij gingen in de richting van het station, waar zij over het spoor in de richting van de Liornestraat zijn gelopen. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. De daders werden echter niet aangetroffen. Heeft u op of in de omgeving van de Veemarkt, het station of de Liornestraat dinsdagmiddag iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij aangetroffen

Alkmaar, dinsdag 2 november

In een pand aan de Montalbaen werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in na een anonieme tip. In de woning werden in een ruimte circa 180 planten aangetroffen. Toen de politie in de woning was kwamen juist twee mannen in een auto aanrijden. Een van hen sloeg op de vlucht. Er werd een zoekslag gemaakt, maar hij werd helaas niet aangetroffen. De andere man, een 23-jarige Heerhugowaarder, werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De gemeente gaat mogelijk over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling worden verhaald op de dader.

Alkmaar, woensdag 3 november

In een pand aan de Koevoetstraat en de Hoeverkade werden woensdagochtend hennepkwekerijen aangetroffen.

In het pand aan de Koevoetstraat stonden op de zolder 115 planten. Er was sprake van diefstal van stroom. De meter werd door energiebedrijf Liander in beslag genomen. Een 42-jarige man werd in het pand aangehouden.

In een woning aan de Hoeverkade werden in een opbouw 240 hennepplanten aangetroffen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Hier werd een 59-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De gemeente gaat voor dit pand over tot het nemen van bestuurlijke maatregelen vanwege gevaarzetting voor de omgeving. De kosten voor de ontmanteling worden hierbij verhaald op de dader.

Vrouw ernstig gewond na aanrijding

Bovenkarspel, woensdag 3 november

Een 23jarige vrouw uit Bovenkarspel is woensdagochtend rond 05.20 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Florasingel. Een 27-jarige automobilist reed met zijn bestelbus de Florasingel op. Hij zag vlakbij het tankstation de vrouw de weg oversteken. De man kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw werd met ernstig letsel overgebracht naar het VU -ziekenhuis in Amsterdam. Haar toestand is kritiek. Het is onduidelijk of de vrouw fietste op het moment dat zij werd aangereden of haar fiets in de hand had.

Fietser gewond bij aanrijding

Den Helder, dinsdag 2 november

Een 49-jarige fietser uit Den Helder raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Tuinstraat. Een 31-jarige automobilist uit Julianadorp zag de fietser op de kruising met de Brakkeveldweg over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser zijn sleutelbeen op meerdere plaatsen brak en zijn rib. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Beroving van scooter en telefoon met vuurwapen: getuigen gezocht

Grootebroek, dinsdag 2 november

Een 20-jarige man uit Heemskerk is dinsdagochtend rond 10.45 uur beroofd van een scooter. De man logeert bij een vriend in Grootebroek. De man uit Heemskerk ging naar het tankstation op de Raadhuislaan om de banden van de scooter op te pompen. Er kwam een man op hem aflopen. Na een praatje ging deze man op de scooter zitten en gaf aan deze mee te nemen. Hij liet hierbij een vuurwapen zien wat tussen zijn broeksband zat. De 20-jarige man moest ook zijn helm en telefoon afgeven. Hierna reed de man weg met de scooter.

De dader was blank, tussen de 20 en 24 jaar oud, was 1.85 lang, had donkerbruin haar met stekeltjes, blauwe ogen en een normaal postuur. Hij sprak met een accent en droeg een rode jas met een witte rits, een spijkerbroek en witte Nike Airmax schoenen. Opvallend was dat de man aan de rechterkant in zijn nek een rode tatoeage had met zwarte lijntjes van een diamant.

Herkent u de dader aan de hand van het signalement of heeft u dinsdagochtend iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Raadhuislaan? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee aanhoudingen voor diefstal kabels

Alkmaar, woensdag 3 november

Een 22-jarige en een 25-jarige man, beide afkomstig uit Alkmaar zijn woensdagochtend aangehouden op de Nauertogt. Surveillerende agenten zagen een auto op de parkeerplaats van het Geestmerambacht staan met twee mannen erbij. Toen de twee de politieauto zagen gingen ze de auto in en gingen er vandoor in de richting over de Nauertogt met hoge snelheid. Agenten zagen de auto op ene gegeven moment niet meer. Deze bleek geslipt te zijn en was op zijn kop in de sloot beland. De twee mannen waren echter uit de auto geklommen en renden door het weiland. Met behulp van de politiehond konden de twee worden aangehouden. In het voertuig werden onder andere gereedschappen aangetroffen. Een van hen bekende bij verhoor dat zij kabels gestolen hadden van een bouwplaats en deze op de parkeerplaats bij het Geestmerambacht aan het strippen waren geweest.