Gemeente Breda

Gemeente, politie en justitie samen in actie tegen inbraken en overvallen

Klik hier voor vergroting.

Op 1 november jl. is de actie âTegenhoudenâ van start gegaan. Met deze actie, vorig jaar bekend onder de naam âDonkere Dagen Offensiefâ, leveren de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) extra inspanningen om de kans op woninginbraken en overvallen te verminderen.

Zo houdt de politie extra controles in wijken, zet de gemeente tien toezichthouders in en gaat het gemeentelijk Inbraakpreventieteam op pad om burgers te informeren over hoe woninginbraken en overvallen voorkomen kunnen worden. De actie duurt tot 1 maart 2011.

Tijdens de actie zullen politieagenten in tweetallen door buurten en wijken lopen en voertuigen controleren. Ook houdt de politie zogenaamde âroadblocksâ (wegversperringen). De gemeente zet, net als vorig jaar, weer tien extra toezichthouders in om nog meer âogen en orenâ te hebben in buurten en wijken. De toezichthouders treden ook op tegen ongewenst gedrag en overlastsituaties. Verder gaat het gemeentelijk Inbraakpreventieteam de komende maanden kaarten verspreiden in de buurten waar veel wordt ingebroken. Op de voorkant van deze kaarten staat âPas op! Inbrekers actief in uw buurtâ en op de achterkant staan tips om inbraken te voorkomen. Het inbraakpreventieteam geeft op verzoek ook gratis advies over beveiliging van woningen en kan tegen betaling hang- en sluitwerk aanbrengen. De gemeente vraagt ook tijdens bijeenkomsten en via publicaties in allerlei media aandacht voor de beveiliging van woningen.

Breda, 3 november 2010