Gemeente Breda

Richard Meulenbroek beoogd gemeentesecretaris Breda

Het college van burgemeester en wethouders wil Richard Meulenbroek benoemen als gemeentesecretaris van Breda.

De heer Meulenbroek was het afgelopen half jaar al gemeentesecretaris ad interim. Het college van burgemeester en wethouders heeft behoefte aan een daadkrachtig secretaris die voortvarend verder vormgeeft aan de gewenste organisatieontwikkeling. Het is de overtuiging van het college dat Richard Meulenbroek daar een geschikte kandidaat voor is. Hij stelde in de afgelopen periode nieuwe contouren voor de sturing van de gemeentelijke organisatie op.

Dat is een van de redenen waarom het college ervoor kiest de vacature te vervullen met een interne kandidaat. Zo kan de heer Meulenbroek de contouren die hij opstelde zelf verder uitwerken. Als gemeentesecretaris ad interim heeft de heer Meulenbroek laten zien een uitstekende kandidaat te zijn, die past binnen het profiel dat het college voor deze functie heeft opgesteld. Hij heeft aangetoond snel, efficiënt en effectief te kunnen werken vanuit een strategische en toekomstgerichte visie. Zijn financiële achtergrond binnen de organisatie is van toegevoegde waarde om de bezuinigingstaakstelling waartoe het college heeft besloten, te realiseren. Benoeming van de heer Meulenbroek heeft ook als voordeel dat vertraging door externe werving wordt voorkomen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft eerst een profiel voor de functie van gemeentesecretaris vastgesteld. Aanleiding voor het voornemen tot benoeming van de heer Meulenbroek is voor het college de geschiktheid van de heer Meulenbroek en de fase waarin de organisatie zich bevindt, Dit is vandaag voor formeel advies voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Bij een positief advies van de Ondernemingsraad gaat het college over tot de definitieve benoeming van de heer Meulenbroek.

Breda, 3 november 2010