SAP

SAMENWERKINGSPLATFORM VOOR EFFICIENCY TUSSEN OVERHEIDSCOMMUNITY EN ICT-PARTIJEN GELANCEERD

NIEUW SAMENWERKINGSPLATFORM BEVORDERT INFORMATIE-UITWISSELING EN DISCUSSIE OVER PROJECTEN, GERICHT OP EEN TRANSPARANTE, EFFICIENT OPERERENDE OVERHEID

's-Hertogenbosch - 3 november 2010 - Een transparante, efficiënt werkende overheid is in het belang van ons allemaal. ICT kan daartoe een grote bijdrage leveren. Om die reden is er een samenwerkingsplatform gestart voor de community van de Nederlandse centrale en decentrale overheid en haar ICT-dienstverleners op de website www.overheidscongres.nl. Doel van die uitwisseling is het delen van ervaringen over hoe een effectieve dienstverlening van de overheid te organiseren is.

Ondanks de verschillen in taal, geschiedenis en cultuur kan eigenlijk geen enkele overheidsinstelling in de westerse wereld zich uniek noemen in de manier waarop zij diensten moet verlenen en informatie openbaar moet maken. Toch zijn sommige landen en intercomunitaire instellingen verder dan de anderen. Zo zijn de Verenigde Staten met www.USA.Gov toonaangevend wanneer het gaat om het via internet verklaren van het beleid en de (financiële) verantwoording van de centrale overheid. In Europa werkt de EU-organisatie aan een soortgelijke digitale rapportage naar de Europese burgers, terwijl ook een land als Oostenrijk vooroploopt in het toegankelijk maken van overheidsinformatie.

Meer inzicht in het reilen en zeilen van overheidsinstanties komt niet alleen ten goede aan de democratische besluitvorming, maar kan tevens bijdragen aan het beoordelen en bijsturen van diverse ICT-projecten bij de overheid. Het is in ons aller belang om de informatie van die projecten uit te wisselen, want de concepten achter slimme ideeën en de kritische leermomenten zijn generiek bruikbaar. Instanties hoeven zo niet opnieuw het wiel uit te vinden en in sommige gevallen zou er zelfs sprake kunnen zijn van het delen van kosten.

Het initiatief van het samenwerkingsplatform www.overheidscongres.nl werd op 13 oktober jl. gelanceerd tijdens het Overheidscongres in het Kurhaus in Scheveningen. Daar kwam een keur aan binnen- en buitenlandse sprekers aan bod met een voordracht over de status van een concreet verbeteringsproject of een pleidooi voor een beleidsrichting die bijdraagt aan een verantwoorde overheidshuishouding en een duurzame samenleving.
Deelname aan het samenwerkingsplatform kan eenvoudig door via www.overheidscongres.nl in te loggen met LinkedIn. Het platform is een initiatief van elf ondernemingen actief op het terrein van de informatievoorziening en ICT, waaronder Accenture, Capgemini, SAP,Ordina, Atos Origin, Logica, Open Text, IBM, Associate Network Partners, en Deloitte.

Een concept programma voor de komende twee jaar zal worden opgesteld door ANP B.V., in samenspraak met de andere oprichters van www.overheidscongres.nl en met de bestuurders van de publieke sector. De discussie tussen genoemde partijen zal via het samenwerkingsplatform plaatsvinden, Het secretariaat van het samenwerkingsplatform zal de eerste twee jaar worden ingevuld door Drs. Marcel Rijn van Associate Network Partners B.V.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.
---

Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as "anticipate," "believe," "estimate," "expect," "forecast," "intend," "may," "plan," "project," "predict," "should" and "will" and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP's future financial results are discussed more fully in SAP's filings with the U.S. Securities and Exchange Commission ("SEC"), including SAP's most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Investors Communities SAP Education Werken bij SAP Evenementen SAP Consulting Gratis trials Contact SAP
Copyright/Trademark Privacy Terms of Use Impressum Nieuwsbrief RSS Sitemap Tekst versie Afdrukken

Vragen of opmerkingen over de website?
webmaster@sap.com.