Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Verkeersveiligheid Strevelsweg wordt beter

Het definitieve inrichtingsplan Blackspot Strevelsweg is onlangs door het deelgemeentebestuur vastgesteld.

Geïnteresseerde bewoners en ondernemers zijn daarom uitgenodigd het plan te bekijken op een van de twee inloopsessies, op woensdag 10 of 24 november.

Tijdens de bijeenkomsten geven medewerkers van dS+V en deelgemeente Feijenoord uitleg over het inrichtingsplan en de genomen maatregelen.

Sessies
Woensdag 10 november is de eerste inloopsessie, van 16.00 tot 20.00 uur, bij Bewonersorganisatie Bloemhof, Lange Hilleweg 59. De 2e sessie in op woensdag 24 november, ook van 16.00 tot 20.00 uur, bij Bewonersorganisatie Vreewijk, Dreef 83a.

Nieuw inrichtingsplan
Samen met de ontwerpers van het plan hebben bewoners en ondernemers dit jaar twee keer intensief met elkaar gesproken over de voorstellen. De bewonersideeën zijn grotendeels overgenomen in het definitieve inrichtingsplan, waardoor een aantal wegen beter wordt aangesloten op het kruispunt Strevelsweg/Lange Hilledijk dat nu overzichtelijker en veiliger wordt. De verkeersdruk in Bloemhof en Vreewijk zal als gevolg hiervan afnemen. Ook de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in de wijken zal verbeterejn.

Uitvoering
In december wordt gestart met de uitvoering van het inrichtingsplan Blackspot Strevelsweg, voor de zomer van 2011 moet de klus zijn geklaard.

i: Okach Bouchtaoui, gebiedsregisseur deelgemeente Feijenoord, Team Zuid, (010) 291 60 93 of o.bouchtaoui@feijenoord.rotterdam.nl.