Beste Leerbedrijf en Praktijkopleider 2010 hout- en meubelbranche

03/11/2010 14:39

Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

Uit de drie genomineerde leerbedrijven van in totaal 3.100 erkende leerbedrijven in Nederland is L.P. van Vliet BV uit Bergschenhoek verkozen tot Beste Leerbedrijf 2010 in de hout- en meubelbranche. De prijs voor de Beste Praktijkopleider 2010 gaat dit jaar naar Paul Cardol van Heesen Yachts uit Oss. De winnaars werden op 2 november bekend gemaakt tijdens de SH? Praktijkleerdag 2010.

Beste Leerbedrijf

In de categorie Beste Leerbedrijf waren naast L.P. van Vliet BV genomineerd voor de eervolle titel, Octo-Plus uit Grou en Heesen Yachts uit Oss. De drie genomineerden bleken behoorlijk tegen elkaar opgewassen. L.P. van Vliet BV scoorde echter iets hoger op de vijf te beoordelen criteria; leerling, praktijkopleider, investeren in opleiden, innovatie en relaties en samenwerking.

De vakjury was vooral erg te spreken over de jonge, bevlogen praktijkopleiders bij het winnende leerbedrijf. Het bedrijf is sociaal zeer sterk wat een perfecte leeromgeving creëert voor de leerlingen en de overige medewerkers. De broers Hans en Danny van Vliet, de derde generatie binnen het familiebedrijf, richten zich vooral op het ontdekken van talenten bij de leerlingen die binnenkomen. Danny van Vliet: "Deze prijs is vooral een grote waardering voor al onze geweldige medewerkers op de werkvloer".

Beste Praktijkopleider

In de categorie Beste Praktijkopleider waren naast Paul Cardol nog twee geweldige praktijkopleiders genomineerd voor de titel: Wim Schakelaar van Böhmer Project BV uit Dronten en Cees de Bie van Timmerfabriek Gebrs Bos BV uit Goudriaan. De drie genomineerden waren uitermate vakkundig en zeer aan elkaar gewaagd. Winnaar Paul Cardol blonk echter iets meer uit door zijn intensieve begeleiding van leerlingen; hij stimuleert de betrokkenheid van de ouders en heeft veel kennis van het competentiegericht onderwijs. Paul Cardol creëert een uitdagende leeromgeving voor leerlingen door de leerling veel te laten rouleren door het bedrijf en de leerling zelf werkstukken te laten verzinnen, ontwerpen en uitvoeren.

De vakjury bestond dit jaar uit: Marc van Zuydam (Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten),

Frans Veringa (HMC mbo vakschool), Katja Jonker (Centrale Bond van Meubelfabrikanten) en

Heleen de Boer (FNV).

L.P. van Vliet BV en Paul Cardol vertegenwoordigen de hout- en meubelbranche in de nationale en sectoroverstijgende verkiezing Beste Leerbedrijf 2010 en Beste Praktijkopleider 2010, een initiatief van het ministerie van OCW.

SH? in het kort

SH? begeleidt zo'n 3.100 erkende leerbedrijven bij het opleiden van ruim 4.000 leerlingen tot de professionele vakmensen van morgen. Het kenniscentrum draagt zorg voor een goede match tussen haar leerbedrijven (arbeidsmarkt) en leerlingen in het beroepsonderwijs, schoolverlaters en (jeugd)werklozen. SH? is verantwoordelijk voor de juiste condities voor stages en leerbanen, de diplomastructuur in het middelbaar beroepsonderwijs en verschaft inzicht in de (regionale) arbeidsmarkt. SH? benut haar uitgebreide kennis van de branche bij het ontwikkelen van opleidingsprogramma's, leermiddelen en toetsen. Maar ook voor de beroepenoriëntatie voor vmbo-leerlingen. Samen met de branches en de onderwijsinstellingen waarborgt SH? kwalitatief goede opleidingen, afgestemd op de beroepspraktijk.





http://www.shm.nl