Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-11-2010

Man aangehouden voor heling na aanbieden gestolen hobo

BREDA: De politie hield woensdag om 00.45 uur een 24-jarige man uit Den Haag aan voor heling. Een 49-jarige man uit Breda werd enkele weken geleden slachtoffer van woninginbraak. Hierbij werd onder andere zijn hobo gestolen. Een bekende van hem gaf hem de tip om veilingsites op internet in de gaten te houden en hij plaatste een advertentie met een beloning als hij het instrument terug zou krijgen. Hier reageerde een man op die zich niet bekend wilde maken en verklaarde dat hij het instrument aangeboden had gekregen. De gedupeerde maakte een afspraak met de man en alarmeerde de politie. Deze hield de verdachte bij de overdracht aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beschonken caféganger mishandelt man

BREDA: De politie hield woensdag even voor 01.00 uur een 37-jarige Bredanaar aan voor mishandeling. De man was die avond aanwezig in een horecagelegenheid aan het Kerkplein en zou hier in dronken toestand een vrouw bij haar borst hebben gepakt en een 21-jarige man uit Roosendaal bij de keel hebben gegrepen. Volgens de gedupeerde was er geen aanleiding voor de mishandeling. Van de man is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Fransen aangehouden voor verboden wapenbezit en softdrugsbezit

ULVENHOUT: Agenten zagen dinsdag rond 14.00 uur een auto rijden op de A27 in de richting van Breda/Antwerpen. De agenten besloten het voertuig te controleren en hielden de bestuurder staande. Bij het aanspreken van de bestuurder werd direct gezien dat de man een ploertendoder in de auto had liggen. De 23-jarige bestuurder uit Parijs werd direct aangehouden. De 23-jarige inzittende uit Parijs bleek een kleine hoeveelheid hennep en hasj bij zich te hebben. Ook hij werd aangehouden. Na verhoor en betaling van een boete van 150,- is de bestuurder in vrijheid gesteld. De bijrijder kreeg een boete van 180,-, welke hij betaalde. Hierna zijn beide mannen in vrijheid gesteld.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval

ULICOTEN: Dinsdag gebeurde er om 16.30 uur een eenzijdig ongeval op de Baarleseweg. Een 20-jarige man uit Drunen week uit voor een dier op de weg, verloor de macht over het stuur waardoor het voertuig begon te tollen en kwam tot stilstand tegen een boom. Door het ongeval liep hij een waarschijnlijk een gebroken pols op. De man is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Over het letsel van de 18-jarige bijrijdster uit Ulicoten is niets bekend.
Het voertuig waarin twee zaten was total loss na het ongeval

Scootercontrole op Tuinzigtlaan

BREDA: Agenten van het team Tuinzigtlaan hielden dinsdag tussen 14.00 uur en 21.00 uur een scootercontrole in de omgeving van het
politiebureau. Tijdens de controle zijn ongeveer 40 bromfietsen en scooters helemaal gecontroleerd.
Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven:
9 x voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid. Van een van de voertuigen werd het kentekenbewijs ingevorderd.

1 x defecte voorrem

1 x geen vereiste verzekering afgesloten

1 x een te gladde achterband

2 x rijden zonder bromfietscertificaat. Een van de twee bekeurden was een 12-jarige bestuurder, die op een bromfiets reed met een 11-jarige bijrijder.

1 x niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-11-2010 14:39 | © Regio Midden en West Brabant |