Gemeente Oisterwijk

Senioren Kennis Netwerk van start met opdracht van de gemeente Oisterwijk

Begin dit jaar is het SKN (Senioren Kennis Netwerk) opgericht. Het idee hierachter is om de kennis en ervaring van senioren in te zetten voor vraagstukken uit de Oisterwijkse samenleving. Het SKN gaat nu van start met een opdracht van de gemeente Oisterwijk.

Binnen de Oisterwijkse samenleving is een schat aan kennis en ervaring aanwezig bij senioren die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het bedrijfsleven en de publieke sector. Ouderen die nog niet zo lang geleden zijn gestopt met werken en graag actief blijven in hun vak maar dan wel zelf willen bepalen hoe en wanneer ze dat doen. "Jammer om daar geen gebruik van te maken" aldus wethouder Joop van Hezik. "Er zijn tal van organisaties, verenigingen en bedrijven in Oisterwijk die met vraagstukken zitten maar niet de budgetten hebben om kostbare know-how in te huren. Daarnaast is het SKN een mooie manier om ouderen betrokken te houden bij de samenleving".

Eerste opdracht

Op initiatief van wethouder van Hezik hebben Jan van Ganzewinkel en Hans Jagers het Senioren Netwerk Oisterwijk opgezet. Ze hebben een plan uitgewerkt en hiermee inmiddels verschillende Oisterwijkse senioren enthousiast gemaakt. Deze groep gaat nu aan de slag met een eerste project van de gemeente Oisterwijk: een onderzoek naar het toekomstig gebruik van het voormalig schoolgebouw aan het Kerkplein in Oisterwijk.

Presentatie plannen

Op donderdagavond 4 november maakt het SKN kennis met de Commissie Inwonerszaken van de gemeente Oisterwijk. Tijdens deze bijeenkomst presenteert het SKN haar plannen voor de verdere werving van senioren en de werving van (onbetaalde) opdrachten. Daarnaast geeft het SKN een toelichting op de aanpak van de gemeentelijke opdracht.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de presentatie van het SKN tijdens de commissievergadering Inwonerszaken. De vergadering begint om 19.30 uur in het Raadhuis aan De Lind 56, Oisterwijk. Voor meer informatie over het SKN kunt u contact opnemen met Jan van Ganzewinkel. Telefoon (013) 211 16 65 of mail naar skoisterwijk@ziggo.nl.