Gemeente Capelle a/d IJssel

Bladkorven voor Molenbuurt

In de eerste week van november gaan we bladkorven plaatsen in de Molenbuurt in Schenkel. Een bladkorf is een kooi zonder bodem waarin het bladafval kan worden verzameld.

In de eerste week van november gaan we bladkorven plaatsen in de Molenbuurt in Schenkel.
Een bladkorf is een kooi zonder bodem waarin het bladafval kan worden verzameld. Het is de bedoeling dat bewoners daar bladeren in gaan verzamelen. Bladkorven zijn uitsluitend bestemd voor bladafval. De bladeren mogen ook afkomstig zijn uit de eigen tuin. Ander groen afval zoals takken en planten moeten in de GFT-bak. Graag doen wij een beroep op de bewoners van de Molenbuurt om de korven voor het doel te gebruiken waarvoor zij zijn geplaatst. Samen houden wij zo onze gemeente schoon. Tijdens de tweede week van december halen we de korven weer weg. De afdeling Stadsbeheer checkt regelmatig of de bladkorf vol zit en leegt deze als dat nodig is.

Zo komt een bladkorf eruit te zien

Wijkuitvoeringsplan
Het wijkoverlegplatform Schenkel heeft een Wijkuitvoeringsplan opgesteld, waarin de wensen van de wijkbewoners zijn opgenomen. Een aantal van die punten voeren we uit, één daarvan is het plaatsen van bladkorven in de Molenbuurt.

Pilot
Dit jaar plaatsen we de bladkorven op proef alleen in de Molenbuurt in Schenkel. Op basis van de ervaringen en de kosten van de proef kijken we of dit volgend jaar vervolg krijgt en eventueel wordt uitgebreid.