Gemeente Capelle a/d IJssel

Nederlandse nationaliteit 22 keer uitgereikt

Op maandag 1 november kregen zestien inwoners van Capelle aan den IJssel in het gemeentehuis door burgemeester Koen de papieren uitgereikt die horen bij de Nederlandse nationaliteit.

Op maandag 1 november kregen zestien inwoners van Capelle aan den IJssel in het gemeentehuis door burgemeester Koen de papieren uitgereikt die horen bij de Nederlandse nationaliteit. Elf volwassenen en acht kinderen kregen het Koninklijk Besluit en drie volwassenen kregen de optieverklaring uitgereikt. Alle nieuwe Nederlanders ontvangen hierbij het boekje `Hoe hoort het eigenlijk in Nederland'.

Burgermeester reikt de Nederlandse nationaliteit uit

Het Nederlanderschap kan alleen worden verkregen nadat het Koninklijk Besluit of de optieverklaring persoonlijk is uitgereikt. Vanaf 1 maart 2009 geldt dat voor het verkrijgen van het Nederlanderschap door optie of naturalisatie, het afleggen van de `verklaring van verbondenheid' onderdeel is van de verkrijging van het Nederlanderschap. Dit houdt in dat de mensen het Nederlanderschap verkrijgen, weten dat de Nederlandse wetten voor hen gelden.