ProRail

Persbericht

03-11-2010

Hypermoderne fietsenstalling station Meppel open

Reizigers van en naar station Meppel hebben de beschikking gekregen over een compleet vernieuwde fietsenstalling. Sinds deze week is plaats voor meer dan 1100 fietsen in de bewaakte stalling. In de onbewaakte fietsenstalling op het dak van het gebouw kunnen 650 fietsen worden gestald.

Daarnaast zijn er zoân 800 fietsklemmen bijgekomen. In de fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. De nieuwe bemenste fietsenstalling is een hypermoderne stalling waar klanten naast het stallen van fietsen ook terecht kunnen voor kleine fietsreparaties, fietsaccessoires en fietsverhuur. Onderdeel van de stalling vormen ook de voorzieningen van OV-fiets.

ProRail begon in april 2010 met de bouw van de nieuwe fietsenstallingen in Meppel. De bouwwerkzaamheden verliepen volgens planning. De twee tijdelijke fietsenstallingen aan de Parallelweg worden de komende weken weggehaald. Ook vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats. Wanneer alles klaar is vindt de officiële opening plaats op 2 december dit jaar.

Ruimte voor de Fiets

De uitbreiding van de nieuwe fietsenstalling in Meppel maakt onderdeel uit van het landelijke ProRailplan 'Ruimte voor de fiets'. Inmiddels zijn in dit kader ruim 157.000 onbewaakte, 30.000 bewaakte plaatsen en 13.000 fietskluizen gerealiseerd. Ruim 350 stallingen zijn omgebouwd. Nu komt al bijna 40% van de treinreizigers op de fiets naar het station. In de fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen.

Nieuwe fietsenstalling station Meppel

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.hypermodernefietsenstallingstat ionmeppelopen&category=Regionaal]