Gemeente Hilversum

Ontwerp groenstrook A. Fokkerweg klaar

Groene buffer met park-uitstraling

Het definitief ontwerp voor de herinrichting van de groenstrook aan de A. Fokkerweg is gereed. De strook wordt een groene buffer tussen de wijken Liebergen en de nieuwe wijk Anna´s Hoeve en krijgt de uitstraling van een park met, op verzoek van de omwonenden, natuurlijke speelaanleidingen (zand en water) en voldoende ruimte om te voetballen.

Er komt een halfverhard slingerend pad dat zacht glooiend van noord naar zuid loopt en de verschillende speelruimten met elkaar verbindt. Er komen drie speelveldjes, twee ervan krijgen kunstgras en de derde asfalt, zodat die ook te gebruiken is om op te basketballen.

Direct ten zuiden van de Minckelersstraat komt een tweede speelplek. Hier komen houten speeltoestellen. De gemeente gaat twee mogelijkheden voorleggen aan de kinderen in de buurt. Op scholen en in St. Joseph komen de twee schetsen te hangen, waar de kinderen uit de buurt hun voorkeur op kunnen aangeven.

Momenteel vinden omvangrijke werkzaamheden plaats in en aan de groenstrook. Zoals de vervanging van de wijkriolering en waterleiding en aanleg van een persleiding. Maar ook bovengronds gaat er veel veranderen. De weg wordt opnieuw ingericht, met nieuwe parkeervakken, bomen en met ondergrondse afvalcontainers. Na deze werkzaamheden wordt het zuidelijk deel van de groenstrook begin volgend jaar opnieuw ingericht. Het noordelijk deel wordt ingericht in 2012, nadat het stamriool vanuit Anna's Hoeve is aangelegd.

Het definitief ontwerp is in fasen tot stand gekomen. Zo is na de eerste bewonersavond op basis van een wensenlijst en de gemeentelijke randvoorwaarden een schetsontwerp opgesteld. Dit is opnieuw voorgelegd aan bewoners en daarna verwerkt tot een voorlopig ontwerp. Het college heeft het voorlopig ontwerp in maart vrijgegeven voor inspraak en na de inspraakavond zijn alle opmerkingen en de gemeentelijke reactie hierop verwerkt in de nota van beantwoording, die ook nu door het college is geaccordeerd. Nu gaat het voorstel naar de gemeenteraad, die het in december in De Discussie behandelt. Deze avond wordt aangekondigd op de gemeentepagina in de Gooi- en Eembode, op de gemeentelijke website en via het emailabonnement van de gemeente.

Bijlagen

* Definitief ontwerp groenstrook Anthony Fokkerweg