Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachte twee overvallen en een beroving aangehouden

Gouda, 03-11-2010 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 2 november rond 10.40 uur een 35-jarige man uit Gouda in Den Haag aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen en een beroving in september.

De eerste overval vond plaats op 10 september rond 17.20 uur op een apotheek aan het Driewegplein. Een man kwam met een helm op de zaak binnen en bedreigde het personeel met een steekwapen. Vervolgens ging hij er met geld uit de kassa vandoor.

Een dag later op 11 september werd er rond 14.15 uur een overval gepleegd op een woningdecoratiezaak aan de Zwarteweg. Een man kwam de zaak binnen en bedreigde het personeel met een steekwapen. Vervolgens is hij met de buit in de richting van de Zwarteweg gelopen.

In de nacht van 10 op 11 september omstreeks 00.40 uur werd een vrouw van haar geld beroofd bij een pinautomaat aan de Nieuwe Markt. Ook hier werd gedreigd met een steekwapen.

Op basis van de opgegeven signalementen van de verdachte en de manier waarop de feiten werden gepleegd, koppelde de politie de zaken aan elkaar. Op basis van sporenonderzoek, verklaringen van slachtoffers en getuigen en camerabeelden kwam de 35-jarige man uit Gouda in beeld. Op dinsdag 2 november deed de politie een huiszoeking en is de verdachte aangehouden. De politie heeft de man verhoord en hij heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.