Openbaar Ministerie

OM eist opnieuw 22 jaar voor moord bij tankstation Den Bosch

3 november 2010 - Ressortsparket Den Bosch

Zojuist heeft het openbaar ministerie ter zitting bij het gerechtshof Den Bosch 22 jaar gevangenisstraf geëist in de strafzaak tegen verdachte C. voor de moord op slachtoffer R. op 23 januari 2008 in Den Bosch. In de zaak tegen zijn medeverdachte T. heeft de advocaat-generaal, anders dan de officier van justitie in eerste aanleg, 12 jaar gevangenisstraf geëist voor het medeplegen van de moord. De officier van justitie ging bij verdachte T. uit van medeplichtigheid aan de moord en eiste 2 jaar gevangenisstraf.

Volgens het OM heeft verdachte C. het slachtoffer op 23 januari 2008 met een mes in de hals gestoken op een parkeerterrein bij het tankstation De Pettelaar aan de Gestelseweg, waar verdachte T. met het slachtoffer had afgesproken.

Op camerabeelden is te zien dat verdachte T. zit te wachten in haar auto en dat verdachte C. zich ondertussen verdekt opstelt op het parkeerterrein. Als het slachtoffer arriveert op het parkeerterrein loopt C. op het slachtoffer af. Volgens het OM heeft hij het slachtoffer vervolgens in zijn hals gestoken. Het slachtoffer heeft nog geprobeerd hulp te zoeken, maar is in de hal van een nabijgelegen flatgebouw overleden.

De officier van justitie heeft in eerste aanleg 22 jaar gevangenisstraf geëist in de zaak tegen C. en 2 jaar gevangenisstraf in de zaak tegen T. voor medeplichtigheid aan de moord. De rechtbank heeft op 15 april 2009 straffen opgelegd conform de eis van de officier van justitie. Beide verdachten hebben hoger beroep ingesteld tegen deze vonnissen.

Het gerechtshof zal (naar verwachting) op 17 november a.s. uitspraak doen in deze strafzaken.