Gemeente Gennep


Persberichten

Plannen nieuwe brandweerkazerne ter inzage
Het college van B en W van de gemeente Gennep heeft gisteren ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan voor de nieuwe brandweerkazerne aan de Paesplasweg, naast de nieuwe gemeentewerf. Het plan ligt zes weken ter inzage. De plannen voorzien in betere huisvesting en snellere uitrukmogelijkheden voor de brandweer.

De aanleiding voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne vindt zijn oorsprong in het collegeprogramma 1998-2002. Sinds die tijd zijn verschillende mogelijke locaties onderzocht. In 2008 heeft het college een stedenbouwkundige visie voor de locatie aan de Paesplasweg vastgesteld. Op deze locatie is ook de nieuwe gemeentewerf gevestigd, met een stalling voor gladheidsbestrijdingsmaterieel en een loods voor de opslag van strooizout. Bij de bouw van de nieuwe werf is al voorzien in een oefenterrein voor de brandweer, voldoende parkeervoorzieningen en een rechtstreekse uitrit op de Paesplasweg.

Omdat binnen het huidige bestemmingsplan een brandweerkazerne niet mogelijk is, moet eerst een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Pas nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is vastgesteld kan een bouwvergunning worden verleend en kan de bouw starten, op zijn vroegst in het voorjaar van 2011.

Meer informatie en schetsontwerpen van de nieuwe brandweerkazerne staan op www.gennep.nl > actueel.


*********** Einde persbericht ***********