BAT Nederland tekent distributiecontract met DHL Supply Chain

03/11/2010 16:46

British American Tobacco

BAT Nederland tekent distributiecontract met DHL Supply Chain

Amstelveen, 3 november 2010 - British American Tobacco Nederland heeft vandaag een contract getekend met DHL Supply Chain uit Zevenaar, dat op 29 november in zal gaan.

DHL Supply Chain is een wereldwijde logistieke dienstverlener, met een goed gefundeerde wereldwijde relatie met BAT. Door de ondertekening van dit contract worden BAT's Nederlandse distributiebelangen ondergebracht bij de lokale serviceverlening van DHL, waardoor alle logistieke activiteiten voor BAT Benelux nu zijn ondergebracht bij één partij. BAT België werkt al jaren met succes met DHL voor haar opslag -en distributie activiteiten in de Belgische en Luxemburgse markt. Als gevolg van deze verandering zal de samenwerking van BAT Nederland met Lekkerland BV in Tiel per december worden beëindigd.

Voor DHL Supply Chain betekent het nieuwe contract een aanzienlijke uitbreiding van haar opslag en distributie activiteiten in Zevenaar. Door de nieuwe samenwerking voor de Nederlandse binnenlandse markt, zal de werkgelegenheid in Zevenaar met circa 25% toenemen tot ongeveer 40 medewerkers. DHL Supply Chain in Zevenaar zorgde voor BAT Europa al voor de opslag van ruwe tabak en de distributie van eindproducten naar Frankrijk. Karel van Ellinkhuizen, Managing Director van DHL Supply Chain Nederland kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met BAT Benelux: "In deze dagen van fluctuerende economische omstandigheden is het bemoedigend om onze business te kunnen uitbreiden met dit nieuwe contract. Voor onze site in Zevenaar is het heel bijzonder, omdat ons bedrijf gevestigd is in het voormalige BAT Manufacturing gebouw waarin een aantal activiteiten nu terugkeren!

Attachment: foto

Foto onderschrift:

Simon Welford, General Manager BAT Benelux en Karel van Ellinkhuizen, Managing Director DHL Supply Chain Nederland na het tekenen van het distributiecontract in het hoofdkantoor van BAT Benelux in Amstelveen

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl