Gemeente Zwolle

Ontwikkeling Ittersumerlanden-Noord

Schetsontwerp Ittersumerlanden

De "bloemkoolwijk" Ittersumerlanden-Noord (Zwolle-Zuid) wordt verbeterd. Hierbij wordt zowel ingezet op het vergroten van de leefbaarheid en duurzaamheid van de woonomgeving als op het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte. De plannen voor verbeteringen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de bewoners.

Woningcorporatie SWZ is een belangrijke partner bij de herontwikkeling van de wijk. De corporatie voert voor dit gebied een grootschalige renovatie uit waarbij onder meer de huisvesting voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens worden vervangen door eengezinswoningen.

Nieuwbouw

De verbetering van de kwaliteit van de wijk komt enerzijds tot stand door (kleinschalige) nieuwbouw en anderzijds door een herinrichting van de openbare ruimte. De stedenbouwkundige verbeteringen en de veranderingen in de openbare ruimte dragen er ook aan bij dat de verkeersstructuur in de wijk verduidelijkt.

Andere aanpassingen van de openbare ruimte zijn
* verschillende straten krijgen een nieuw profiel en worden opnieuw bestraat,

* het parkeren in de buurt wordt beter ingericht en de overgang tussen de openbare ruimte en

* de private ruimte wordt onder meer met erfafscheiding verduidelijkt.

Inbreng van bewoners

Bewoners zijn vanaf het begin van de planvorming intensief betrokken bij het traject. Opmerkingen van de bewoners zijn zoveel mogelijk meegenomen in de plannen. Voor het huidige plan bestaat over het algemeen draagvlak in de buurt.

Het plan zoals het er nu ligt, sluit het beste aan bij de vastgestelde uitgangspunten van de herstructurering van de wijk. De gemeenteraad zal nog een besluit nemen over het herstructureringsplan. Hierna wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart.

2010-10-26 Schetsontwerp Ittersumerlanden (1 MB)