Politie Flevoland

Twee doden en negen gewonden bij frontale aanrijding

Dronten/ Biddinghuizen, 03-11-2010 o Woensdagochtend raakten bij een frontale aanrijding tussen een landbouwtrekker en een personenbusje op de Bremerbergweg N708, negen personen ernstig gewond en overleed één man ter plaatse. Een tweede slachtoffer overleed later in een ziekenhuis. Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid technisch en forensisch onderzoek. Politie Flevoland heeft het familieprotocol in werking gesteld, wat inhoud dat de identiteit van slachtoffers pas bekend wordt gemaakt aan de media als de familie in kennis is gesteld.
De Bremerbergweg/ N708 is tenminste tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Rond 06.00 uur reed het busje, met daarin tien personen van vermoedelijk Poolse afkomst, frontaal op een landbouwtrekker met een beladen aanhangwagen. Omdat al snel duidelijk was dat er sprake was van een aanrijding met ernstig letsel en mogelijk een dodelijk slachtoffer, rukten brandweer, ambulance en politie massaal uit. Ter plaatse troffen de hulpverleners een ravage aan. In het busje, met een Pools kenteken, raakten negen inzittenden zwaargewond. Eén persoon bleek tengevolge van de aanrijding ter plaatse te zijn overleden. De bestuurder van de trekker lag onder het landbouwvoertuig. Het lichaam van de overleden man is geborgen en overgebracht naar een mortuarium. Een tweede slachtoffer, een inzittende van het busje, overleed rond 09.00 uur in een ziekenhuis ten gevolge van zijn verwondingen van de aanrijding. Politieagenten, met ondersteuning van ambtenaren van de gemeente Dronten, doen naarstig onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers.

De identiteit van de bestuurder van de landbouwtrekker is bekend. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Biddinghuizen. Hij is opgenomen in een van de ziekenhuizen. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Lelystad, Zwolle, Utrecht en Harderwijk.