FloraHolland


Meer deelnemers op grotere FloraHolland Trade Fair Aalsmeer

FLORAHOLLAND, 4 augustus 2010 (persbericht) - Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 november organiseert bloemenveiling FloraHolland de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer. Drie dagen lang is deze internationale handelsbeurs hét platform om zaken te doen. Exporteurs, groothandelaren en hun klanten uit binnen- en buitenland vinden er een compleet overzicht van het aanbod bloemen, planten, productconcepten, trendpresentaties en noviteiten. In totaal biedt de beurs ruimte aan zo'n 700 kwekersstands en kan de bezoeker er veel inspiratie opdoen.

Inspirerende concepten
Er is in 2010 opnieuw veel animo voor deelname aan de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer. Daarom is de beursoppervlakte ook dit jaar weer toegenomen. Ten opzichte van vorig jaar is het aandeel planten (80%) zo goed als gelijk gebleven, maar het aanbod van snijbloemen (20%) is flink toegenomen. De FloraHolland Trade Fair staat opnieuw garant voor veel nieuwigheden en inspiratie. Naast het Trends- en Conceptenplein, met inspirerende concepten, wordt er dit jaar ook een paviljoen ingericht waar de wens van de consument centraal staat. De bezoeker kan daarnaast vooral ideeën opdoen in het uitgebreide assortiment van planten en bloemen in de kwekersstands. Aanvoerders van FloraHolland uit binnen- en buitenland laten hun nieuwste soorten zien, die direct of op termijn te bestellen zijn. Ook een aantal leveranciers van toegevoegde waarde presenteert op de beurs de nieuwste artikelen. Verder bemannen enkele exporteurs, net als vorig jaar, standruimtes waar ook zij hun klanten tijdens de beurs kunnen ontvangen.

Ander moment
In voorgaande jaren werd de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer in de maand oktober georganiseerd. De najaarseditie van de FloraHolland Trade Fair is dit keer verplaatst naar november, omdat dit commercieel gezien beter aansluit op de belangen van de ketenpartners. Daarbij is rekening gehouden met de wensen van deelnemers en bezoekers en de beschikbare ruimtecapaciteit. Op woensdag 3 november, de eerste beursdag in Aalsmeer, kunnen bezoekers van 09.00 uur tot 's avonds 19.00 uur op de beurs terecht. Op donderdag is de beurs geopend van 09.00 tot 17.00 uur; op vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. De Horti Fair en de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer worden met ingang van 2011 in één novemberweek gehouden.

Meer informatie
Voor vakpubliek is een bezoek aan de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer gratis. Iedere bezoeker wordt bij de ingang geregistreerd. Meer informatie over de beurs is terug te vinden op www.floraholland.com.