Ingezonden persbericht


Nijmegen maakt contact
Nijmegen voor de tweede keer in dialoog

Op 3 november 2010 vindt de tweede editie van Nijmegen in Dialoog plaats. Rondom het thema 'Nijmegen maakt contact' gaan deelnemers met elkaar in dialoog. Dialoogbeleiders begeleiden deze gesprekken, die plaatsvinden aan tafels met 6 tot 8 deelnemers, zowel in de middag als in de avond. Nijmegen in Dialoog is op zoek naar zoveel mogelijk Nijmegenaren, die aan een tafel willen komen zitten waar ruimte is voor een gelijkwaardig gesprek, inspiratie en nieuwe inzichten.

De dialoogtafels zijn verspreid over bijzondere locaties in de hele stad. Zo stonden er vorig jaar tafels in de Stevenskerk en het NEC-stadion. Ook dit jaar vinden de gesprekken plaats op typisch Nijmeegse plekken zoals de Sint Maartenskliniek, de Vasim en het Zonnetreintje. Inmiddels hebben veel organisaties, waaronder woningbouwcorporaties, lokale media en drukkers, toegezegd een bijdrage te leveren. Zij leveren allemaal op hun eigen manier een bijdrage. Het feit dat er geen geld in omgaat, maakt Nijmegen in Dialoog uniek.

In 2009 is Nijmegen in Dialoog voor het eerst georganiseerd en met succes! Uit een enquête onder de 150 deelnemers blijkt dat: 96,3 % het evenement bij anderen zou aanbevelen;
96,3 % weer wil meedoen in 2010;
80,7% mensen heeft ontmoet met wie hij of zij niet snel in contact zou zijn gekomen.

Nijmegen in Dialoog hoopt dit jaar nog meer Nijmegenaren te kunnen verwelkomen. Initiator Nils Roemen: "Vorig jaar was een succes, maar het zou geweldig zijn als we dit jaar meer jongeren en ouderen weten te bereiken. Ik hoop dat we een gemêleerd gezelschap bijeen brengen: een echte dwarsdoorsnede van de Nijmeegse samenleving."

Nijmegen in Dialoog is onderdeel van Nederland in Dialoog. Tijdens de eerste week van november 2010 doen hier ruim 55 steden en dorpen aan mee. Sinds 2002 wordt dit landelijke initiatief georganiseerd en nemen tienduizenden Nederlanders plaats aan een dialoogtafel. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over lokale thema's. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers dragen bij aan het vergroten van kennis over elkaar en wederzijds respect.

Meedoen? Kijk dan voor meer informatie op www.nijmegenindialoog.nl. Via deze website kunt u zich ook aanmelden als deelnemer, dialoogbegeleider of tafelorganisator.


Noot voor redacties