Ingezonden persbericht


Persbericht

Holland Animation Film Festival

Speciaal programma: Preview Geesink Restored
62 commercials Geesink Studio

Programma online / kaartverkoop van start!

()

14de Holland Animation Film Festival
3 t/m 7 november 2010 in Utrecht
Filmtheater 't Hoogt, City Movies, Theater Kikker
www.haff.nl

Preview Geesink Restored
Ruim vijftig jaar geleden kende ons land een professionele filmstudio gespecialiseerd in poppenfilms: de Geesink Studio van Joop Geesink, bij het grote publiek bekend als de geestelijke vader van Loeki de Leeuw. Hij is een van de grote animatiepioniers van Nederland en het HAFF heeft niet voor niets om die reden de prijs voor de Competitie opdrachtfilms naar deze grootmeester vernoemd.

De Geesink Studio maakte commercials voor markten in Europa, maar ook ver daarbuiten in Azië, Zuid- en Noord-Amerika. Tussen de jaren '40 en '70 maakte deze studio honderden poppenfilms. Poppenfilms die opvallen door een professionele animatietechniek, kleurrijke decors, vrolijke figuurtjes en grappige verhaaltjes.

Deze grote collectie is ondergebracht in het archief van EYE Film Instituut Nederland, en momenteel wordt dit erfgoed voor de toekomst veilig gesteld in het kader van het conserveringsproject Beelden voor de Toekomst.

Speciaal voor het HAFF licht EYE een tipje van de sluier op over de conservering in het speciale programma Geesink Restored met maar liefst 62 commercials voor onder andere Campari, het Britse biermerk Mackeson en Maggi.

Geesink Restored is op het HAFF te zien in 2 programma's. Vrijdag 5 november - Filmtheater 't Hoogt
14:30u Geesink Restored 1; 16:30u Geesink Restored 2. Zaterdag 6 november Filmtheater 't Hoogt, 10:30u Geesink Restored 1. Zondag 7 november Filmtheater 't Hoogt, 10:30u Geesink Restored 2.

Leenke Ripmeester is bij EYE verantwoordelijk voor het ontsluiten van de collectie. Op het HAFF licht zij het werk toe.

Programma online / kaartverkoop van start!
Het programma van de 14e Holland Animation Film Festival staat online! Kijk op www.haff.nl voor het programma overzicht en informatie over alle films, speciale programma's en veel meer. De kaartverkoop is gestart, de online run op de kaartjes is begonnen.


---

Bekijk het programmaschema www.haff.nl!

Bekijk en download nu reeds de geestige HAFF leader van Phil Mulloy leader variant 1: http://www.youtube.com/watch?v=YGQYPizh-HM&feature=channel leader variant 2: http://www.youtube.com/watch?v=cvHYZCkOSDs&feature=channel leader variant 3: http://www.youtube.com/watch?v=CrHyGWv8KOM&feature=channel leader variant 4: http://www.youtube.com/watch?v=NubZRoxQozg&feature=channel

Persaccreditatie en screeners
Neem contact op met Rozemarijn Gerritsen (publiciteit HAFF) / E-mail: rozemarijn@haff.nl

Foto's
Zie www.haff.nl (professionals)

Kaartverkoop online www.haff.nl
Losse kaart: ¤ 8,00 - Losse kaart met HAFF-pas: ¤ 5,00 HAFF- pas: ¤ 12,50 - HAFF - passe-partout: ¤ 85,00

Organisatie
De staf van het Holland Animation Film Festival bestaat uit: Gerben Schermer (directeur, programma), Erik van Drunen (programma), Marieke van Bueren (productie), Rozemarijn Gerritsen (publiciteit), Lex Veerkamp (marketing), Anet ter Horst (publicaties). Hoogt 4, 3512 GW Utrecht
tel 030-2331733 / 06 24327260 (Rozemarijn Gerritsen) / fax 030-2331079 e-mail: info@haff.nl gerben@haff.nl rozemarijn@haff.nl etc