Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 2 november 2010 101102R

Prinses Margriet tekent als eerste nieuwe Nijmegen Boek

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Professor Mr. Pieter van Vollenhoven tekenen op woensdag 3 november als eersten het nieuwe Nijmegen Boek. In het boek wil de gemeente Nijmegen vooraanstaande gasten van de stad hun naam laten schrijven om ze zo 'voor eeuwig' te verbinden aan de stad. De prinses en haar echtgenoot zijn in Nijmegen om het Historische Belevenis Netwerk te openen.

Nijmegen mag zich als oudste stad van Nederland al ruim tweeduizend jaar verheugen op bezoek van leden van keizerlijke geslachten, koninklijke huizen, wereldleiders, kunstenaars, wetenschappers, musici en andere bekendheden. Om die bijzondere momenten vanaf nu ook officieel vast te leggen, introduceert de gemeente een speciaal gastenboek van de stad, het Nijmegen Boek.

In het boek schrijven gasten een korte opdracht. De aanleiding voor het bezoek wordt ook opgetekend. Op die manier draagt het boek bij aan de geschiedschrijving van de oudste stad van Nederland.

Het Nijmegen Boek is in Nijmegenrood leer gebonden met een gestileerd reliëf van het wapen van de stad. Twee klampsluitingen vormen het sluitwerk.




Gemeente Nijmegen