Gemeente Oirschot

Toeristische bewegwijzering gemeente Oirschot een feit!

Al enige tijd heeft de gemeente Oirschot plannen om de dorpen en het buitengebied te voorzien van toeristische bewegwijzering. Nu is het dan zover: we zijn op dit moment bezig met de 1e fase om de in totaal ongeveer 240 borden in het buitengebied te laten plaatsen. De borden verwijzen naar ongeveer 55 (toeristische) locaties in Oirschot. Half november 2010 is deze 1e fase gerealiseerd. De gekozen kleurstellingen bruin (toeristisch, 210 borden) en (overig, 30 borden) zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen .

Â

In fase 2 wordt de bewegwijzering naar het Centrum gerealiseerd. Deze bewegwijzering naar het centrum (de Markt in Oirschot) gebeurt vanuit de Jachthaven en de parkeerplaatsen Princeehof, Westerlohof, Kloosterstraat en De Poort. De groene kleurstelling van deze borden is afwijkend van het buitengebied en is bepaald in overleg met de monumentencommissie. Deze fase is uiterlijk half december 2010 gerealiseerd.

Â

In fase 3 worden door de Provincie ongeveer 15-20 borden geplaatst aan de Provinciale wegen. Aangezien de Provincie andere richtlijnen hanteert dan de Gemeente Oirschot is de aanvraag nog in behandeling en worden deze borden in het 1e kwartaal 2011 geplaatst.

Om de gemeente Oirschot van deze toeristische bewegwijzering te kunnen voorzien, hebben we aanspraak gemaakt op diverse subsidies van de Dienst Landelijk Gebied en de Provincie Noord Brabant. De stichting Land van Oirschot heeft ons hierbij geholpen, zij hebben de subsidies voor dit project geregeld.

Met de realisatie kunnen we spreken van een mijlpaal: de gemeente Oirschot is voorzien van toeristische bewegwijzering!

Â

Informatie
Wilt u meer weten over de toeristische bewegwijzering of heeft u opmerkingen? Neem dan contact op met Henk Adriaans van VVV Oirschot, telefoon (0499) 550599 of per e-mail henkadriaans@vvvoirschot.nl Â