Jaarpremie 2011 Menzis Basisverzekering: euro 1.257

03/11/2010 07:00

Menzis

De jaarpremie van de Menzis Basisverzekering voor 2011 is vastgesteld op euro 1.257. Dat betekent dat de maandpremie euro 104,75 wordt. De premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen stijgen met euro 0,35 (ExtraVerzorgd 1) en euro 0,75 (ExtraVerzorgd 2) per maand. Hiermee blijft de premieverhoging van de aanvullende verzekering voor het overgrote deel van de klanten zeer beperkt.

Menzis keert geen winst en bonussen uit en gaat zeer zorgvuldig om met de premies. Desondanks stijgt de premie voor de basisverzekering van Menzis dit jaar met 10%. Dit is voornamelijk het gevolg van overheidsmaatregelen. Daarnaast stijgen de zorgkosten door de toename van chronisch zieken, de technologische vooruitgang en vergrijzing. Menzis kiest ervoor om veel van de door de overheid geschrapte dekking uit de basisverzekering onder te brengen in zijn aanvullende verzekeringen.

De stijging van de premies voor deze aanvullende verzekeringen heeft Menzis voor het grootste deel van haar verzekerden beperkt weten te houden. Zo verzekeren wij onze klanten, ook in deze economisch moeilijke tijden van kwalitatief goede zorg tegen een scherp tarief.

Overzicht maandpremies en pakketten 2011

Volwassenen Kinderen tot 18 jaar

Menzis ZorgVerzorgd (Basisverzekering natura) euro 104,75 nvt

Menzis ZorgZó (Basisverzekering restitutie) euro 108,75 nvt

Menzis ExtraVerzorgd 1 (aanvullende verzekering) euro 7,45 gratis

Menzis ExtraVerzorgd 2 (aanvullende verzekering) euro 15,80 gratis

Menzis ExtraVerzorgd 3 (aanvullende verzekering) euro 31,45 gratis

Menzis ExtraVerzorgd 4 (aanvullende verzekering) euro 63 gratis

Menzis TandVerzorgd 1 (tandheelkundige verzekering) euro 8,60 nvt, zit in Basisverzekering

Menzis TandVerzorgd 2 (tandheelkundige verzekering) euro 15,50 0 t/m 9 jr. gratis / 10 tot 17 jr. euro 8

Menzis TandVerzorgd 3 (tandheelkundige verzekering) euro 29,95 0 t/m 9 jr. gratis / 10 tot 17 jr. euro 8

Menzis TandVerzorgd 4 (tandheelkundige verzekering) euro 59 0 t/m 9 jr. gratis / 10 tot 17 jr. euro 17,50

Menzis JongerenVerzorgd (jongeren zorgverzekering) euro 14,25 euro 14,25

Kwaliteit van zorg

Voor Menzis staan de belangen van de klanten voorop. De zorg in Nederland is erg goed, maar soms kan het beter en klantgerichter. Daarom stimuleren we zorgverleners om extra kwaliteit te bieden aan onze klanten. Zo belonen we bijvoorbeeld huisartsen wanneer zij ruimere openingstijden en een betere bereikbaarheid hebben, apothekers en fysiotherapeuten als zij extra service bieden.

In 2011 wordt het aantal TopZorg behandelingen in ziekenhuizen uitgebreid van 9 naar 10. Het gaat daarbij om veel voorkomende behandelingen zoals amandelen, borstkanker, hernia, heupartrose, knieartrose, liesbreuk, meniscus, staar, spataderen en slaapapneu (nieuw). Bij ziekenhuizen die voor behandelingen het TopZorg keurmerk dragen, staan kwaliteit, snelheid, klantgerichtheid en duidelijke informatieverstrekking aan de patiënt centraal.

De wereld van de zorg is voor veel mensen onoverzichtelijk. Menzis wijst zijn klanten de weg in die ingewikkelde zorgwereld. Dat maakt Menzis méér dan alleen de verzekeraar die de rekening betaalt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de premies voor 2011 en de aanvullende pakketten op www.menzis.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl