Ingezonden persbericht


Qurius demonstreert Het Nieuwe Werken in Inspirience Center

Microsoft selecteert Qurius als Het Nieuwe Werken Partner

Zaltbommel, 3 november 2010 - De belangstelling voor Het Nieuwe Werken blijft groeien. Daarmee neemt ook de behoefte aan informatie toe. Wat is het Nieuwe Werken precies? Welke impact heeft het op een bedrijf, het management en de bedrijfscultuur? Welke technologie is er voor nodig? Microsoft speelt op dit gebied een vooraanstaande rol. Als partner van Microsoft beschikt Qurius over de kennis en ervaring om bedrijven in deze informatiebehoefte te voorzien. Daarvoor hebben wij in het Qurius Inspirience Center te Zaltbommel een Microsoft Demo Center ingericht waar bedrijven in de regio Midden-Nederland de nieuwste technologie kunnen bekijken en testen. Dit alles onder het motto 'zien is geloven'.

Peter van Haasteren, directeur Qurius Nederland: "Veel software voor Het Nieuwe Werken was tot voor kort alleen interessant voor grote bedrijven met eigen IT afdelingen. Ook de hoge aanschafprijs was vaak een blokkade voor kleine en middelgrote bedrijven. Met de komst van Microsoft Online diensten is deze software nu ook binnen bereik van het MKB. Qurius is één van de geselecteerde partners van Microsoft die deze on-line diensten, de Business Productivity Online Suite, kan demonstreren, implementeren en integreren."

"Qurius heeft "new ways of working" als speerpunt in zijn toekomstvisie opgenomen. Nieuwe manieren van werken bieden ons en onze klanten niet alleen veel mogelijkheden voor besparingen, maar nog veel belangrijker, voor innovatie!"

Zien is geloven

Het Qurius Inspirience Center is gevestigd in Zaltbommel. Bedrijven in de regio kunnen zich hier laten voorlichten over de verschillende aspecten van Het Nieuwe Werken, maar ook kennisnemen van de praktijkervaringen die Microsoft en Qurius inmiddels zelf hebben opgedaan. Dit gebeurt aan de hand van de belangrijkste Microsoft-producten die hiervoor nodig zijn, waaronder de Business Productivity Online Suite (BPOS), die gehost worden in een datacenter van Microsoft of bij een hosting partner en waarover Qurius bedrijven adviseert en desgewenst helpt implementeren.

Voorwaarde voor Het Nieuwe Werken is dat je overal en altijd toegang hebt tot de gegevens die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Qurius maakt dit mogelijk, met de Business Productivity Online Suite, plus het aanbieden van Microsoft bedrijfsapplicaties op abonnementsbasis.

Het nieuwe werken binnen handbereik

Zonder als bedrijf zelf nog te hoeven investeren in een server kan een organisatie met BPOS beschikken over:


* e-mail, gedeelde agenda en contactinformatie, toegankelijk via PC, mobiele telefoon en webbrowser, vrij van spam en virussen


* online samenwerken en documenten, applicaties, video en audio delen, alsof mensen naast elkaar zitten


* Zien hoe collega's bereikbaar zijn en met één klik contact met ze opnemen via chat, telefoon etc.


* Vergaderen via het web

Meer informatie over Het Nieuwe Werken in de Workshops op www.qurius.nl/inspirience-center.

Qurius N.V.
Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Voor meer informatie kijk op www.qurius.nl