Neways Electronics International N.V.

3 november 2010

Meer omzet en stijgende winst in derde kwartaal

P E R S B E R I C H T

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Meer omzet en stijgende winst in derde kwartaal Orderintake Neways neemt verder toe
Â
SON, 3 NOVEMBER 2010 â NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) heeft in het derde kwartaal van 2010 de omzet met 52% zien toenemen naar EUR 66,2 miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal op rij namen zowel het operationeel als nettoresultaat toe. Het orderboek per 30 september is ten opzichte van ultimo juni met 5% gestegen naar EUR 70,8 miljoen. Over de gehele linie van activiteiten is sprake van een hogere vraag naar elektronische componenten en systemen. Op basis hiervan zijn de verwachtingen voor het hele jaar 2010 positief.

De winstgevendheid van Neways wordt net als in de eerste helft van 2010 nog gedrukt doordat toeleveranciers niet altijd aan de snel gestegen vraag in de sector kunnen voldoen. Dat leidt tot een zekere mate van inefficiëntie in de totale keten. De extra kosten bij met name inkoop en productiebezetting kunnen slechts deels worden afgewenteld, waardoor kostenniveaus relatief hoger liggen om voldoende flexibiliteit te kunnen bieden aan klanten.

Vermogenspositie
De financiële positie van Neways blijft per ultimo september onverminderd sterk. Wel is er door het sterk toegenomen order- en activiteitenniveau sprake van enige druk op het werkkapitaal.

Verwachtingen
Neways is positief over de ontwikkelingen in het vierde kwartaal 2010 en de eerste maanden van 2011. In het lopende kwartaal zal de winstgevendheid nog gedrukt worden door het tekort aan materialen en de daarmee samenhangende inefficiëntie in de keten. De verwachting is echter dat dit voor een belangrijk deel in de komende maanden zal worden opgelost.

Mede op basis van het huidige hogere orderboek is de verwachting dat de omzet over het hele jaar 2010 zal stijgen tot meer dan EUR 240 miljoen en dat de nettowinst in de tweede jaarhelft beduidend hoger zal uitkomen dan in de eerste helft van 2010.

Nieuwe datum jaarcijfers 2010
Neways vervroegt de datum van de publicatie van de jaarcijfers 2010. Deze zullen op dinsdag 1 maart 2011 voorbeurs bekend worden gemaakt.