Provincie Drenthe

Bodemsanering, locatie Nijlandstraat te Assen

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 29 september 2010 een nader onderzoek, een saneringsplan en de melding (artikel 28 van de Wet bodembescherming) van een sanering van bodemverontreiniging hebben ontvangen van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord BV.

Het betreft de locatie Nijlandstraat 104 te Assen, gemeente Assen.

Uit het nader onderzoek blijkt dat er sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarvoor spoedige sanering niet noodzakelijk is. Het geval van bodemverontreiniging betreft een verontreiniging van alleen het grondwater met vluchtige gechloreerde oplosmiddelen.

De bodemsanering houdt in dat het grondwater wordt onttrokken en na eventuele zuivering wordt geloosd op het riool. De doelstelling van de grondwatersanering is het verwijderen van de aanwezige verontreinigingen tot beneden de interventiewaarden.

De bodemsanering start eind 2010 en zal circa een half jaar duren.

Gedeputeerde Staten van Drenthe zijn van plan om op grond van de artikelen 29 en 37 van de Wet Bodembescherming de ernst en spoed vast te stellen en op grond van de artikelen 38 en 39 van de Wet bodembescherming in te stemmen met het saneringsplan.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodembeleid, de heer W. van Oosterom, telefoonnummer (0592) 36 53 34.
* Ontwerpbeschikking