Ingezonden persbericht


Swyx is marktleider in belangrijk Nederlands IP-telefoniesegment

Analistenbureau MZA wijst Swyx aan als marktleider in desktop-IP-telefonie voor organisaties met elf tot vijftig gebruikers

Amsterdam, 3 november 2010 - Swyx, specialist in Unified Communications (UC) voor het mkb, is Nederlands marktleider op het gebied van desktop-IP-telefonie voor organisaties met elf tot vijftig gebruikers. Hiermee streeft Swyx concurrenten als Mitel, Avaya en Aastra voorbij. Het Britse marktonderzoeksinstituut MZA bevestigt dit gegeven in zijn recente onderzoek 'The Global Telecommunications Market'.

Swyx heeft momenteel een marktaandeel van 29 procent in het segment met elf tot vijftig IP-aansluitingen. Volgens MZA-specialisten zal de IP-markt in Nederland de komende jaren blijven groeien. "De uitkomsten van het MZA-onderzoek worden bevestigd door een groot aantal bedrijven in uiteenlopende sectoren, die voor hun dagelijkse werkzaamheden volledig op de communicatieoplossingen van Swyx vertrouwen. Ook toont het onderzoek aan dat onze producten nauw aansluiten op de eisen van kleine en middelgrote bedrijven", zegt dr. Ralf Ebbinghaus, Executive Vice-President Sales & Marketing van Swyx. "Met SwyxWare bieden we bedrijven toekomstvaste telefonieoplossingen waarmee ze in korte tijd bedrijfsprocessen optimaliseren en de productiviteit verhogen."

Over Swyx

Swyx is opgericht in 1999. Het hoofdkantoor van Swyx is gevestigd in Dortmund, Duitsland. Swyx is een van de Europese marktleiders als het gaat om IP-telefonie en heeft deze technologie al bij duizenden Europese bedrijven geïmplementeerd. Zo profiteren deze organisaties van alle voordelen van IP-telefonie en bijbehorende applicaties. Swyx staat bekend om zijn innovatieve producten en zijn uitstekende inzicht in de markt. De organisatie is hiervoor erkend met diverse technische en zakelijke awards, maar ook geprezen door journalisten, analisten, onafhankelijke producttesters en, heel belangrijk, door tevreden klanten.

Voor meer informatie: