Gemeente Heerlen

Vermindering voetbalvelden en voetbalcomplexen is uitgangspunt Overleg over toekomst voetbalaccommodaties gestart

Maandag 1 november jl. heeft sportwethouder Fred Gillissen de Heerlense voetbalverenigingen geïnformeerd over het voornemen om het aantal voetbalcomplexen te verminderen. Dit voornemen is ook vorige week in de raadsvergadering aan de orde geweest bij de behandeling van het Meerjaren Bestuurlijk Programma 2011-2014.

Multifunctionele accommodaties
Wethouder Gillissen heeft met een afvaardiging van alle voetbalbesturen gesproken over de uitgangssituatie en over de plannen. Op dit moment heeft de gemeente nog geen beslissing genomen, welke velden en welke accommodaties in de toekomst behouden zullen blijven. Duidelijk is wel dat de gemeente gaat toewerken naar multifunctionele sportaccommodaties op strategische locaties in de stad, waar medegebruik gebruikelijk wordt.

Goede en kwalitatieve accommodaties
Al geruime tijd zijn er in Heerlen te veel voetbalvelden. Ook worden de velden onvoldoende gebruikt. De gemeente Heerlen wil een kwaliteitsslag maken met betrekking tot deze velden. Heerlen wil van kwantiteit naar kwaliteit én naar een intensiever gebruik van de velden. Multifunctionele sportaccommodaties wordt het credo.

Planning
Gisteravond zijn de Heerlense voetbalverenigingen geïnformeerd over het voornemen van de gemeente. De verstrekte informatie werd goed ontvangen door de clubs. Naast vragen over verduidelijking werden er ook nieuwe accenten en aandachtspunten ingebracht. De verenigingen willen wel duidelijkheid over welke complexen in de toekomst zullen blijven bestaan en welke weg gaan. Wethouder Gillissen vond het een goed overleg: "in overleg met de clubs wil ik de gezamenlijke weg gaan naar de uiteindelijke uitkomst van deze discussie".

De komende maanden gaat de wethouder met alle verenigingen individueel praten over de plannen. Volgens planning wordt in het komend voorjaar een besluit verwacht over de toekomstige situatie van de voetbalvelden en voetbalcomplexen.

Gemeente Heerlen, 2 november 2010
Afdeling Communicatie
H. Bladt, 045 5604711
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --