Ingezonden persbericht


Omzet vlees via internet groeit

Beef&Steak verwacht vervijfvoudiging van decemberomzet

Ter Aar, 3 november 2010 - Beef&Steak verwacht dat de online omzet van vleesproducten in december met factor vijf groeit dit jaar, ten opzichte van 2009. De verwachting is gebaseerd op eigen groeicijfers in de eerste drie kwartalen.

De markt voor e-Food, zoals de categorie wordt genoemd, groeit sterk na een voorzichtige start. "Consumenten hebben moeten wennen aan het idee van levensmiddelen via internet. Inmiddels is er een groeiende groep terugkerende online klanten en de bekendheid met het principe van e-Food is sterk toegenomen", aldus Jan Faber, mede-oprichter van Beef&Steak. "We verwachten dat een aanzienlijke groep aarzelende potentiële klanten in december de stap naar online bestellen zal wagen."

Nederland loopt met de ontwikkeling in e-Food achter op Duitsland, waar inmiddels tientallen aanbieders van bourgondische levensmiddelen de weg naar de consument hebben gevonden via e-commerce. Een van die aanbieders is Amazon.de, met een online aanbod van levensmiddelen waaronder een categorie vlees. Op 30 november dit jaar vindt bij de oosterburen het eerste e-Food congres plaats in Wiesbaden , een belangrijk signaal dat aangeeft dat de sector een sterke groei doormaakt.