Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Servicepunt Detailhandel langer in Ondernemershuis

Sittard-Geleen, 2 november 2010 - Het Servicepunt Detailhandel voorziet in een grrote behoefte, blijkt uit de evaluatie van het eerste jaar. Daarom heeft het college van B&W van Sittard-Geleen besloten om het project tot medio 2011 te verlengen.

,,Het midden- en kleinbedrijf is een van de belangrijkste werkgevers in de stad,' zegt wethouder Pieter Meekels (economie). ,,We hebben het Servicepunt Detailhandel opgericht om juist het MKB een steuntje in de rug te geven. Het is goed om te constateren dat dit goed gelukt is.'

Het Servicepunt Detailhandel heeft in het eerste jaar 418 bedrijfsbezoeken afgelegd, 172 vacatures binnengekregen en daarvan er 104 ingevuld vanuit de bestanden van het UWV of de gemeentelijke afdeling Werk en Inkomen. Daarnaast zijn er zes bijeenkomsten gehouden waarin trainingen werden gegeven voor werkgevers. Daarbij waren 167 werkgevers aanwezig.

Punt van zorg is volgens wethouder Meekels dat het steeds moeilijker wordt om vacatures in te vullen met werklozen die een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De meeste vacatures in de detailhandel worden op dit moment namelijk ingevuld door goed opgeleide mensen.

In het tweede jaar wordt het Servicepunt Detailhandel uitgebreid met de horeca-sector.

Het Servicepunt Detailhandel Westelijke Mijnstreek is een samenwerking van Hoofd Bedrijfschap Detailhandel, Centrummanagement Sittard-Geleen, MKB Westelijke Mijnstreek UWV-werkbedrijf en gemeente Sittard-Geleen. Het Servicepunt is gevestigd in het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek aan de Mercator 3 in Sittard.


---