Ingezonden persbericht


Persbericht

Capelle aan den IJssel, 3 november 2010

CapitalPlus, specialist in creëren eigen vermogen, voorspelt: 'Grote toename belang eigen vermogen'

Capelle aan den IJssel - Onderneminggen zijn in de nabije toekomst steeds meer afhankelijk van eigen vermogen voor hun financiering. Vreemd vermogen is door de bankencrisis, de economische crisis en aangescherpte regelgeving in toenemende mate minder toegankelijk voor ondernemers. Het onlangs gelanceerde CapitalPlus voorziet dan ook een grote toename van het belang van eigen vermogen en helpt organisaties bij het creëren ervan.

'Ondernemers zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden om eigen vermogen aan te trekken of om het beschikbaar te maken uit bestaande investeringen', aldus Leo Vuijst RA medeoprichter van CapitalPlus. 'Wij helpen ondernemers bij het vinden van eigen vermogen, we zijn zelf geen financiers', benadrukt Vuijst. 'Wel hebben we een uitgebreid netwerk van personen en organisaties die risicokapitaal willen investeren. Door onze kennis van de wensen en mogelijkheden van beide partijen kunnen we hen succesvol samenbrengen.'

Lenen lastig
Lenen van de bank wordt definitief lastiger door het ingaan van de Basel 3 akkoorden, zo is de verwachting van CapitalPlus. Geld lenen was door de bankencrisis en de daarop volgende economische crisis al lastig, het wordt voorlopig alleen nog maar moeilijker. Banken moeten een stabielere balans hebben om geld uit te lenen, wat de drempel verhoogt. Daarnaast zullen de eisen aan het risicoprofiel van de ondernemers scherper worden. De garantieregelingen van de overheid zijn niet alleen tijdelijk maar tevens gericht op de financiers en niet direct op degene met de kapitaalbehoefte. Vooral het MKB heeft veel moeite met het verkrijgen van financiering. Het eigen vermogen moet daarom voor financiering én extra stabiliteit zorgen.

Aantrekkelijk
Het vergroten van het eigen vermogen is volgens CapitalPlus om verschillende redenen aantrekkelijker geworden. Allereerst omdat veel vreemd vermogen op de balans steeds ónaantrekkelijker is geworden. De renteopslag van de banken is toegenomen, de zekerheidsstellingen om risico af te dekken zijn verzwaard en financiers trekken zich bij problemen steeds sneller terug, waardoor eventuele problemen onoplosbaar worden. Bij eigen vermogen neemt de betrokkenheid van de investeerder juist toe, zijn belangen liggen meer in lijn met die van de onderneming waarin hij investeert. Tevens maakt eigen vermogen de toegankelijkheid tot vreemd vermogen, en dus de totale financiering, weer groter.

Vrijheid behouden
Volgens Vuijst is het verkrijgen van eigen vermogen niet het zelfde als het verkopen van aandelen van je bedrijf of inboeten op vrijheid en zeggenschap. 'Er zijn vele mogelijkheden om eigen of risico dragend vermogen aan te trekken of vrij beschikbaar te maken. Dat is natuurlijk maatwerk'. Daarom biedt CapitalPlus een gratis eerste adviesgesprek aan ondernemers die op zoek zijn naar versterking van hun eigen vermogen.

Op www.capitalplus.nl is meer informatie over CapitalPlus beschikbaar.



Ingezonden persbericht