Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven geven 3 november 2010 startsein voor Historisch Belevenis Netwerk in de regio Arnhem Nijmegen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven geven woensdag 3 november het startsein voor het Historisch Belevenis Netwerk in Nijmegen.

Het netwerk biedt bezoekers aan de regio Arnhem Nijmegen de mogelijkheid (inter)actief kennis te maken met de regionale (cultuur)historie van de regio.

Het Historisch Belevenis Netwerk richt zich op drie historische periodes: de Romeinen/Bataven, het Hertogdom van Gelre (Middeleeuwen) en Operatie Market Garden (Tweede Wereldoorlog). In de regio Arnhem Nijmegen zijn elementen en plaatsen van deze periodes terug te vinden. Met het nieuwe netwerk kunnen bezoekers via internet of mobiele telefoon een eigen belevenisroute uit een periode of thema kiezen en downloaden. De routes kunnen per fiets, te voet, maar ook met GPS afgelegd worden. Daarnaast zijn op de routes 'luisterkeien' te vinden waar via de mobiele telefoon hoorspelen te beluisteren zijn.

Het Historisch Belevenis Netwerk is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

3 september 2010

* © RVD