Online groepsacties populair bij 50-plussers


GRONINGEN, 20101103 -- Door als groep deel te nemen aan veilingen op het internet kan men voor producten en diensten eenvoudig betere voorwaarden krijgen en prijsvoordelen behalen. Dit blijkt met name een groot succes bij 50-plussers. De volgende energie veiling wordt gehouden op 9 november 2010.

Groepsveiling.nl organiseerde in 2010 tot nu toe drie internetveilingen voor consumenten om groepsgewijs significante voordelen te behalen. Consumenten kunnen zich hiervoor zich gratis inschrijven en vormen voor aanbieders een interessante groep. Opvallend is dat ruim 82% van de deelnemers 40 jaar of ouder is. Bijna 66% is zelfs ouder dan 50 jaar.

De internetveilingen werden opgezet om groepen consumenten en leveranciers op de energiemarkt bij elkaar te brengen. De leveranciers bieden tegen elkaar tot het beste bod overblijft, waarop men zich kan aanmelden. Besparingen van ¤ 325,- tot ruim ¤ 450,- per jaar per huishouden zijn inmiddels door duizenden deelnemers gerealiseerd. Ook blijkt dat overstappen naar een andere leverancier probleemloos verloopt en niet meer dan 2 minuten in beslag neemt.

Jack van der Steen, directeur Groepsveiling.nl: "Het behalen van online groepsvoordeel blijkt dus met name voor 40- en 50-plussers interessant te zijn, wellicht doordat het op de energiemarkt gaat om besparingen per huishouden en het een product is dat jongeren minder aanspreekt. Indien er veilingen op andere markten georganiseerd gaan worden is de verwachting dat er zich relatief meer jongeren aanmelden. In januari 2011 zal groepsveiling.nl een nieuwe markt betreden en meer gaan doen dan alleen energieveilingen".

Op 1 oktober werd de meest recente energieveiling gehouden. Ruim 9.000 mensen hadden zich aangemeld om deel te nemen. Deze veiling leidde tot een besparing van gemiddeld ¤ 356,- per huishouden op jaarbasis. De volgende energie veiling wordt gehouden op 9 november 2010.





Ingezonden persbericht