Ingezonden persbericht



Maastricht, 20 mei 2010

Vijfde editie Limburg Export Award

De Limburg Export Award is toe aan zijn eerste lustrum. De inschrijving voor de vijfde editie van de competitie is vanaf vandaag geopend voor exporterende ondernemers uit Limburg. De winnaar mag rekenen op de hoofdprijs van 10.000. De nummers twee en drie ontvangen een voucher voor deelname aan een handelsreis van de EVD. De drie finalisten krijgen bovendien aandacht op L1-TV. Alle genomineerden ontvangen een gratis jaarlidmaatschap van de Export Sociëteit Limburg, de initiatiefnemer van de Limburg Export Award.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 3 november tijdens een live tv-uitzending van L1 bij Van Aarsen International in Panheel, winnaar van de Limburg Export Award 2009. Kandidaten voor de Limburg Export Award dienen gevestigd te zijn in Nederlands-Limburg en ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel Limburg. De meeste kans op de prijs maken ondernemers met een heldere en succesvolle exportvisie. Omvang is niet doorslaggevend, een financieel gezonde bedrijfsvoering is wel een belangrijk criterium.

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden via de button LEA 2010 op de website www.exportsocieteit.nl. De inschrijving sluit eind juni. Een vakjury kiest uit de eerste aanmeldingen tien kandidaten. Uiteindelijk blijven er drie genomineerden over. Deze worden financieel gescreend en krijgen vervolgens bezoek van een filmteam van L1 TV. Deze gefilmde portretten worden uitgezonden in de aanloop naar en tijdens de prijsuitreiking.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en wordt provinciebreed gedragen door Syntens, de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg en de Hogeschool Zuyd. Sponsoren zijn de Kamer van Koophandel Limburg en de Provincie Limburg. De edities van 2006, 2007, 2008 en 2009 werden gewonnen door Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Technocoating uit Venlo en Van Aarsen International uit Panheel.


Noot voor redacties

Noot voor redacties