GoAnimate en Tribe of Noise lanceren wereldwijde muziekvideo wedstrijd


AMSTERDAM, 20101103 -- Het eerste gezamenlijke project van GoAnimate (Verenigde Staten) en Tribe of Noise (Nederland) is een feit. Doel van de vandaag gelanceerde competitie is het online creëren van een serie hoogwaardige muziekvideo's. Getalenteerde muzikanten en componisten werken samen met potentieel zeshonderdduizend animators door de twee platformen online te koppelen.

Tribe of Noise en GoAnimate ervaren al jaren de waardecreatie van onbeperkt talent op het internet. Door het koppelen van beide niche platformen, de een met muzikanten de ander met animators, worden creatieven uitgedaagd om multidisciplinair samen te werken.

Hessel van Oorschot, oprichter van Tribe of Noise: "Chris Anderson, bekend van de TED congressen, voorspelt een nieuw fenomeen: Crowd Accelerated Innovation. De opkomst van internetvideo zal mondiaal enorme effecten hebben op cultuur, productie, onderwijs en innovatie. Met deze competitie faciliteren GoAnimate en Tribe of Noise een platform waar creatief talent samen creëert, leert en natuurlijk veel lol heeft!"

"GoAnimate is opgericht om iedereen in staat te stellen zelf animaties te maken. Geanimeerde muziekvideo's zijn altijd al een groot thema geweest op onze website. Competities die we eerder hebben verzorgd voor artiesten als AKON en Willie Nelson leverden massa's aandacht op en toont de kracht aan van de combinatie animatie en muziek", vertelt Alvin Hung oprichter van GoAnimate. "Daarom zijn we ook erg enthousiast om met Tribe of Noise samen te werken en daarmee artiesten te bereiken van over de hele wereld."

Geïnteresseerde muzikanten en componisten kunnen zich vanaf vandaag voor de competitie aanmelden op http://goanimate.tribeofnoise.com

Tribe of Noise





Ingezonden persbericht