Van Roessel Slagerij van het Jaar 2010


WAALWIJK, 20101103 -- Slagerij van Roessel is winnaar geworden van de verkiezing Slagerij van het Jaar. Dat is dinsdagavond 2 november in Amsterdam bekendgemaakt.

Rien Bezooijen uit Rotterdam - winnaar Slagerij van het Jaar 2009 - heeft in de Amsterdamse Borchlandhal de Award uitgereikt aan zijn opvolger; slagerij Van Roessel uit Waalwijk. Jan en Anneke van Dun-van Roessel en hun opvolger Dennis reageerden vol ongeloof tijdens een druk bezochte finale-avond. Het in grote getalen aanwezige personeel (maar liefst zo'n 50 personen waren meegereisd) vierde de uitreiking op uitbundige wijze. Het betreft een unicum, want het is de 1e keer dat een slagerij deze prestigieuze prijs voor de 2e keer wint: al in 1997 keerde Van Roessel met de fel begeerde hoofdprijs terug naar Brabant.

Slagerij-Traiteur Van Roessel opende in maart 2010 in Waalwijk aan de Grotestraat 197 een hypermoderne eetwinkel. Lopend achter het winkelkarretje kiest de klant uit vlees, vleeswaren, belegde broodjes, kant- en klare maaltijden én delicatessen. Zo kan de klant zelf uitgebreid shoppen door de hele winkel heen. Op de afdelingen delicatessen, vleeswaren, vers vlees en kant- en klare maaltijden staat het gastvrije personeel dagelijks klaar om de klant te helpen en van bereidingsadviezen te voorzien. "Het is een eetwinkel vol lekkers', vertelt Dennis van Dun. 'Een echt feest voor de zintuigen: je kunt het ruiken, proeven en voelen. Het gaat bij ons om de smaaksensatie: het is echt een winkel om van te smullen!'.

Dennis bedankte na de uitreiking alle medewerkers voor hun inzet en enthousiasme de afgelopen periode. "We hebben er de laatste jaren keihard aan gewerkt om dit nieuwe concept neer te zetten. Vanavond wordt dit door een jury van vakmensen beloond. Dit is een prachtige bekroning van een geweldig jaar!'


Uit het juryrapport:

Prachtig gestructureerd bedrijf met alle faciliteiten om in te spelen op de continu veranderende wensen van de hedendaagse klant. De ondernemers zijn enorm gedreven, hebben visie en volgen de ontwikkelingen in de branche nauwlettend. De kracht van het bedrijf is het eigen ontwikkelde concept, met daarin veel innovatieve aspecten en een uitstekende combinatie ondernemer(s) versus vakman/vakvrouw. Er is een breed, kwalitatief hoogwaardig en onderscheidend assortiment met veel eigengemaakte producten. De processen voor productie en logistiek worden goed bewaakt en geregistreerd. De keurig verzorgde medewerkers kennen hun verantwoordelijkheden en bevoegdheden en zorgen voor een fijne gemoedelijke werk- en koopsfeer.





Slagerij Van Roessel