Autonomy één van de snelst groeiende technologiebedrijven in de UK


Groeipercentage van 796 procent resulteert in opname in prestigieuze Deloitte Technology Fast 50

NIEUWEGEIN, 20101103 -- Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, kondigt aan dat zij door Deloitte is opgenomen in de felbegeerde Deloitte Technology Fast 50. Dit programma rangschikt, onder andere in het Verenigd Koninkrijk, de 50 snelst groeiende technologiebedrijven op basis van procentuele groei over een periode van vijf jaar. Autonomy realiseerde ondanks de wereldwijde recessie een groei realiseerde van 796 procent over de periode 2005 tot 2009.

"Erkend worden als één van de snelst groeiende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk is een indrukwekkende prestatie", aldus Peter O'Donoghue, Deloitte Technology partner voor de regio Londen. "Met haar groeipercentage van 796 procent in vijf jaar heeft Autonomy bewezen dat haar technologie ook bestand is tegen een moeilijk economisch klimaat. Het management team heeft daarnaast de visie en vastberadenheid om het bedrijf verder te laten groeien in een concurrerende markt."

Autonomy is opgericht in 1996 en heeft sinds haar oprichting een sterke groei doorgemaakt op basis van de baanbrekende pattern-matching technologie, die is voortgekomen uit onderzoek aan de Universiteit van Cambridge. Met een marktkapitalisatie van $ 6 miljard is Autonomy het grootste softwarebedrijf in het Verenigd Koninkrijk en het op twee na grootste in Europa. Aan de basis van het zakelijke succes ligt Autonomy's software platform, het Intelligent Data Operating Layer (IDOL). Deze revolutionaire meaning-based technologie zorgt ervoor dat een goed begrip wordt gevormd van alle gegevens in de onderneming, met inbegrip van ongestructureerde formaten zoals webpagina's, e-mails, spraak en video. Hiermee worden zeer uitgebreide zakelijke software oplossingen geboden, van compliance suites tot marketing optimalisatie applicaties, op één enkel platform.

"Deze prestigieuze onderscheiding is een eerbetoon aan onze exponentiële groei de afgelopen jaren", aldus Ian Black, hoofd Global Operations bij Autonomy. "Het is een unieke prestatie om als onderneming genoemd te worden als FTSE 100 onderneming, om het grootste software bedrijf in het Verenigd Koninkrijk te zijn en daarnaast een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven te zijn. Wij zijn blij dat onze meaning-based technologie, onze voortdurende inspanningen om te innoveren en onze industrie-veranderende visie voor deze extreme groei van Autonomy hebben gezorgd en ervoor hebben gezorgd dat wij een plaats in de Deloitte Technology Fast 50 bedrijven hebben bereikt."

Bezoek www.autonomy.com voor meer informatie over Autonomy en www.deloitte.co.uk/Fast50/ voor meer informatie over Deloitte Technology Fast 50.

----------------------
Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en koploper in de Meaning Based Computing benadering. Autonomy is recentelijk door IDC benoemd als leider in enterprise search qua omzet, met een marktaandeel dat bijna het dubbele is ten opzicht van de dichtstbijzijnde concurrent. De technologie van Autonomy maakt het mogelijk dat computers de menselijke informatie volledig begrijpen. Iedere vorm van digitale elektronische data wordt conceptueel en contextueel begrepen, waaronder tekst, e-mail, web pagina's en beeld- en geluidsmateriaal. Autonomy's technologie vormt de motor van bedrijfskritische applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie. Autonomy biedt oplossingen voor pan-enterprise search, customer interaction solutions, information governance, end-to-end eDiscovery, records management, archiving, business process management, web content management, web optimization, rich media management en beeld- en geluidsanalyse.

Het klantenbestand van Autonomy bestaat uit meer dan 20.000 internationale ondernemingen, advocatenkantoren en overheidsinstanties zoals AOL, BAE Systems, BBC, Bloomberg, Boeing, Citigroup, Coca Cola, Daimler AG, Deutsche Bank, DLA Piper, Ericsson, FedEx, Ford, GlaxoSmithKline, Lloyds TSB, NASA, Nestlé, the New York Stock Exchange, Reuters, Shell, Tesco, T-Mobile, the U.S. Department of Energy, the U.S. Department of Homeland Security en the U.S. Securities and Exchange Commission. Autonomy heeft meer dan 400 OEM partners en resellers, waaronder Citrix, HP, Novell, Oracle, Sybase, Symantec en TIBCO. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com

Autonomy en het Autonomy logo zijn gedeponeerde handelsmerken/of handelsmerken van Autonomy Corporation plc.. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.





Ingezonden persbericht