Marvin is ook "Best Green Concept 2010" van Accenture


AMSTERDAM, 20101103 -- Gisteravond heeft Marvin de Accenture Innovation Award 2010 ontvangen in de categorie "best green concept". Het is alweer de tweede innovatie prijs gedurende het introductie jaar van Marvin, waarmee het innovatieve karakter van Marvin opnieuw is bevestigd door een vakjury.

Accenture Innovation Award
De producten in de categorie `best green concept' stimuleren duurzaamheid en helpen bewustzijn van ons gedrag op het gebied van energieconsumptie te vergroten en stellen ons in staat dit gedrag te veranderen. Energie monitor Marvin realiseert dit op een eenvoudige en duidelijke manier en is opvallend compleet zonder overdaad aan functies. Het concept komt voort uit het feit dat de energiebesparingen in ons dagelijks leven niet echt zichtbaar zijn. Met Marvin komt hier verandering in. Jury lid Peter van der Pols "Mensen moeten aangemoedigd worden om juist nu nog meer naar energie besparende producten te kijken".

Over Marvin
Marvin is de nieuwe energiemonitor en klokthermostaat die helpt energiekosten te besparen thuis. Energie wordt inzichtelijk en begrijpelijk, waardoor iedereen zo'n 10 tot 15% op energie kan besparen. Marvin is eenvoudig in gebruik en eenvoudig te installeren. Naast `Energie' richt Marvin zich ook op `Comfort' en `Veiligheid', waardoor bijvoorbeeld via gericht verwarmen van de woning, of door het uitschakelen van verlichting via Marvin, nóg meer energie bespaart kan worden. Thuis maar ook in het bedrijf, als zakelijke energie monitor.

Jury rapport
"Doordat het systeem niet alleen energieverbruik beheert en weergeeft, maar ook fungeert als klokthermostaat en als weerstation en aangesloten kan worden op een alarmsysteem, daagt het haar gebruikers uit en blijft het leuk om energieverbruik in de gaten te houden. Het apparaat onderscheidt zich van haar concurrenten door als aanvulling op de zogenaamde slimme meter te fungeren in plaats van substituut. Hierdoor blijft het concept ook na een grootschalige introductie van slimme meters door energieleveranciers in Nederland relevant," aldus de jury.

Meer informatie over Marvin is te vinden op www.kiesmarvin.nl